Zware brand legt klooster in Heule in de as: “We hebben de 21 zusters gelukkig snel kunnen evacueren, maar hun geliefde kapel is reddeloos verloren”

HeuleIn Heule (Kortrijk) heeft dinsdagmorgen een hevige brand gewoed in de kapel van het klooster bij de school Spes Nostra. Zestig brandweermannen werden ingezet om het vuur te blussen. De kapel is verloren en de zolderverdieping is over twintig meter volledig weggebrand. De lessen op dinsdag werden alvast opgeschort, de school zet zoveel mogelijk in op afstandsonderwijs.

  1. Voorwaardelijke celstraf en fikse schadevergoeding voor jonge docent asielcentrum na verkrachting en belaging ex-vriendin

    Voorwaarde­lij­ke celstraf en fikse schadever­goe­ding voor jonge docent asielcen­trum na verkrach­ting en belaging ex-vrien­din

    Een 24-jarige jongeman uit Kapellen is in Kortrijk veroordeeld tot een grotendeels voorwaardelijke celstraf van 15 maanden voor de belaging en verkrachting van zijn ex-vriendin in Kortrijk. Dat gebeurde nadat de relatie was afgesprongen. Het meisje vroeg al wenend excuses maar kreeg die niet omdat Omid S. voor de behandeling van de zaak gewoon zijn advocaat stuurde. Om het vonnis te horen, daagde hij wél zelf op en probeerde nog zijn verhaal te doen. Hij kreeg van de rechter het deksel op de neus.
    Kortrijk
  2. Met z’n looks deed hij hun harten sneller slaan, met zijn leugens plunderde hij hun rekening: "In werkelijkheid krijgt hij elke week een voedselpakket van OCMW”
    PREMIUM
    UPDATE

    Met z’n looks deed hij hun harten sneller slaan, met zijn leugens plunderde hij hun rekening: "In werkelijk­heid krijgt hij elke week een voedselpak­ket van OCMW”

    Vijftien slachtoffers kregen vandaag te horen dat Tamim A. (23) uit Kortrijk veroordeeld werd tot een effectieve celstraf van 30 maanden en een boete van 2.000 euro. De jongeman lichtte hen voor 31.000 euro op. Maar dat hun verhalen nog maar het topje van de ijsberg zijn, blijkt uit twee nieuwe, straffe getuigenissen: twee verliefde jongedames kwamen terecht in het web van de zogezegd ‘steenrijke profvoetballer’ en verloren samen zo’n 65.000 euro. “Toen ik z’n verhaaltjes niet meer geloofde, bedreigde hij me met een pistool.” Hun zaak komt later nog voor de rechter.
    Kortrijk