De hevige woningbrand in de Heyvaertstraat in Anderlecht kostte al zeker aan één iemand het leven.
Volledig scherm
De hevige woningbrand in de Heyvaertstraat in Anderlecht kostte al zeker aan één iemand het leven. © Photo News

Minstens twee mensen vermist sinds hevige brand in Anderlecht, brandweer blust heropflakkering

AnderlechtMinstens twee mensen zijn vermist sinds de hevige brand in Anderlecht. Dat meldt de politiezone Brussel - Zuid. De Brusselse brandweer is dinsdagochtend opnieuw moeten uitrukken naar de Heyvaertstraat in Anderlecht, waar maandag een felle brand woedde die al zeker aan één iemand het leven kostte.

  1. “Alsof ik een kind ben verloren”: zware brand in Anderlecht slaat diepe wonden bij bewoners
    PREMIUM
    Anderlecht

    “Alsof ik een kind ben verloren”: zware brand in Anderlecht slaat diepe wonden bij bewoners

    In de nacht van zondag op maandag brak er in de Heyvaertstraat in Anderlecht een hevige woningbrand uit. Tientallen bewoners moesten geëvacueerd worden, 30 mensen zijn naar het ziekenhuis overgebracht, één persoon overleefde de brand niet, en vier mensen vechten nog voor hun leven. De overige bewoners beseffen nog niet goed wat hen is overkomen. Abdulkader (25) en zijn vrouw Amina (28) lagen te slapen toen ze opgeschrikt werden door het intense vuur. Sibel (60) ziet met haar zaak haar levenswerk na twintig jaar in vlammen opgaan: “Ik ben alles kwijt, maar ik hoop vooral dat iedereen het zal overleven.”
  2. Koning Filip en de Rode Duivels kwamen bij hem langs, maar nu stopt kapper Michel (73) ermee: “Even inspringen in het paleis, dat vergeet ik nooit ”
    PREMIUM

    Koning Filip en de Rode Duivels kwamen bij hem langs, maar nu stopt kapper Michel (73) ermee: “Even inspringen in het paleis, dat vergeet ik nooit ”

    Michel Sfaxi, een bekend gezicht en kapper in de Brusselse Dansaertwijk, neemt na bijna 55 jaar afscheid van zijn vak. Op 73-jarige leeftijd draagt hij de schaar over aan zijn opvolgster in salon ‘Michel Hair Fashion’ in de Artveldestraat. “Ik begon op mijn 13de en het is mijn grootste passie gebleven”, aldus Michel. Hij vertelt over zijn mooiste momenten met bekende klanten waaronder Rode Duivels, koning Filip en bekende politici.
    Stad Brussel