© Marc Hellemans

Hoeselts Toneelgezelschap roept 'Allo Allo'

Het Hoeselts Toneelgezelschap (HTG) werkt in februari de toeschouwers op de lachspieren met de nostalgische komedie 'Allo Allo'. Een grote productie met meer dan 20 medewerkers op het podium die gebaseerd is op de gelijknamige populaire BBC-serie uit de jaren ’80.

Marc Hellemans

Alle bekende figuren uit Café René passeren de revue, zoals René, Edith, Yvette, Mimi, Madame Fanny, Le Clerc, Kolonel von Strohm, Kapitein Bertorelli, Otto Flick, Helga, Grüber, Generaal von Klinkerhoffen, Michelle van het verzet en natuurlijk de onvergetelijke politieagent Crabtree. Regie: Johan Gerits.Waarover gaat het? René Artois heeft een café in het Franse dorpje Nouvion. Hij houdt zich vooral bezig met het geheim houden van zijn affaires.Tijdens de tweede wereldoorlog probeert hij op goede voet te blijven met de Duitse bezetters. Maar hij werkt ook samen met het verzet. Hij verbergt op alle mogelijke manieren (o.a. in een saucisse!) het schilderij "De gevallen Madonna met de dikke tieten" (excuseer het woordgebruik) dat de Duitsers absoluut in bezit willen krijgen. Zijn bedoeling is om het kostbare kunstwerk na de oorlog voor veel geld te verkopen. Dat leidt uiteraard tot de meest hilarische situaties.

Volgende acteurs en actrices leiden alles in goede banen: Pedro Tielens, Monique Moers, Els Hellinx, Sylvi Heeren, Amber Cuypers, Hermine Helmus, Ruben Ruette, Frank Snykers, Luc Raskin, Marc Hellemans, Lamberte Jorissen, Marc Louwagie, Johan Cuypers, Geroen Rubens, Christophe Willemaers, Geert Lemoine, François Rosmeulen en Sven Corstjens. Piano: Johan Lambregs; Zang: Erik Willems.

Opvoeringsdata: 17, 18, 24 en 25 februari 2017 om 20 uur in GC Ter Kommen, Hoeselt. Kaarten: reservaties@htghoeselt.be, ofwel bij Plessers-Huls: 089 41 40 10 of 0474 62 32 89. www.htghoeselt.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer