Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

Kamer vraagt erkenning patiënten met langdurige Covid-klachten

De regering moet patiënten met langdurige Covid-klachten erkennen en ondersteunen. Dat staat in een resolutie die dinsdag unaniem groen licht heeft gekregen in de Kamercommissie Gezondheid. Binnenkort buigt de plenaire Kamer zich nog over de tekst.

7 reacties

  • karin verwimp

    3 jaar geleden
    Ja en neen. Ik vindt dat dit moet kunnen voor wie besmet is geraakt op de werkvloer doordat thuiswerk geen optie was. Maar niet voor de rest want dan ga je wie zich niet aan de regels gehouden heeft daar ook nog eens voor belonen. En daar ga ik echt geen belastingen voor betalen. Ik sponser de staat en de profiteurs al meer dan genoeg als alleenstaande!
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Wie gaat in de toekomst al die uitkeringen betalen, misschien kan de regering een spaarpotje aanleggen van al de coronaboetes en een waarborg vragen aan al degene die nu op reis gaan genieten en besmet terugkomen. Alleen de onnozelaars, betalen, werken en zwijgen in België en als die sparen voor de toekomst moeten ze delen solidariteit of delen ze het uit aan degene met hun leuk project.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    En ook voor me/cvs patiënten. Researchers in de VS geloven nu ondertussen wel al dat het een postvirale aandoening is met dezelfde complicaties als bij langdurige Covid-klachten. Meer nog. Ze vrezen zelfs dat een Covid besmettingen wel eens de trigger zouden kunnen zijn voor nog miljoenen dergelijke me/cvs aandoeningen in de wereld.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Pas op ,gaat nog zover komen dat men invaliditeit gaat eisen,wie het betaald uiteindelijk is geweten
  • Johan Janssen

    3 jaar geleden
    Terecht en dat gaan er in de toekomst veel worden...ook kinderen.