Shutterstock / Petair
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock / Petair

Bedrijfswagens vanaf 2026: allemaal elektrisch (en ook kleiner)

Gedaan met de vervuilende firmawagens, minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft een plan uitgewerkt waardoor elektrische bedrijfswagens vanaf 2026 de norm worden. Zijn we daar klaar voor? Specialisten over de gevolgen van dit plan voor werkgevers en uiteraard werknemers. “Mogelijk ga je daar als werknemer toch een effect van ondervinden”. 

40 reacties

  • Danny Schoofs

    8 maanden geleden
    Er zijn slechts een 10.000-tal laadpalen & 1,014 ingeschreven bedrijfswagens... Dus tegen 2026 gaat men een millioen laadpalen bijzetten?!? Ook zijn er niet genoeg grondstoffen, om tegen 2035 iedereen een electrische wagen te laten hebben, om die elje 4 jaar te vervangen... Volgens mij hebben die tevéél Disneyfilms gezien...
  • Ignace Van Bost

    8 maanden geleden
    En dan doen zoals in Texas. Per ingeschreven elektrische wagen €200 laten betalen ter compensatie voor de benzine.
  • Patrick Cocquyt

    3 jaar geleden
    Leuk, allemaal elektrisch, maar hoe gaat men het verlies aan accijnzen op de klassieke brandstoffen compenseren?
  • Dan Midden

    3 jaar geleden
    dus elk bedrijf moet zo maar eens even 75 000 euro gaan neerleggen per auto per persoon die een auto nodig heeft? Ik heb een klein bedrijf en kan beter stoppen dan deze onzin te bekostigen want zal dan nog enkel werken om die rommel te betalen. Nu zijn het auto's van 25k, dus 5k per jaar kost die ik voor 50% mag inbrengen en dus 10% van de kost recupereer dus kosten die me nog 4.5k. In de toekomst wordt dat 15k/jaar waarvan ik 2k terugkrijg dus nettokost 13k? Auto kost dus 3x meer ??
  • Joke Weyts

    3 jaar geleden
    De grote lichten die deze ONZIN uitvinden wonen natuurlijk residentiëel, en kunnen probleemloos hun EV op hun de oprit rijden en laden met een aan de zijmuur gemonteerde snellader. Zo zien zij de wereld! Wat mensen die in een straat met rijhuizen wonen, waar van maar één vaste parkeerstrook is voor de woningen voor de beide kanten van de straat? Wat met mensen die op een appartement wonen op het bvb. 7e verdiep? Het is ook héél duidelijk waarom het nachttarief moest wijken -> de EV's laden.