iStock
Volledig scherm
PREMIUM
© iStock

Veel ouders zijn vergroeid met hun telefoon, professor waarschuwt: “Dan krijg je kinderen die eerst kunnen swipen en dan pas stappen”

Ouders die zo veel over hun smartphone gebogen zijn, dat hun kinderen er ambetant van worden: het is een miskend fenomeen. “We zitten met een jonge generatie ouders die vergroeid is met hun telefoon, en zich onvoldoende bewust is van hun voorbeeldfunctie. Misschien moeten we onszelf als ouders op dat vlak wat gaan opvoeden”, zegt professor Lieven De Marez.

3 reacties

  • K. V.

    3 jaar geleden
    @Annie Broeckx : De nagel op de kop. Dit wordt bij velen standaard gedrag. De gevoelskloof tussen die ouders en kinderen is haast visueel zichtbaar. Het heet niet voor niks 'aan moeders rokken hangen'; het is van daaruit dat het kind voorzichtig naar de wereld begint te kijken... Rust, ritme, regelmaat en liefdevolle grenzen, allemaal dingen die van de ouders moeten uitgaan! Véél kinderen echter kennen de dag van vandaag vooral stress door het levensritme van de ouders.
  • Bart Dekort

    3 jaar geleden
    Mensen die technologie in Silicon Valley ontwikkelen zullen zelf niet in de val trappen, en hun telefoons of computers juist gebruiken. De mensen hier trappen er wel in, soms mede onder dwang van de werkgever om steeds bereikbaar te zijn. We zijn blijkbaar een dier dat denkt dat wanneer het met technologie bezig is, het intelligentie uitstraalt. De wereld wordt steeds kunstmatiger, waardoor essentieel gedrag als tijdverlies wordt beschouwd.
  • Roland Peeters

    3 jaar geleden
    Het zijn voor sommigen zelfs hun kinderen niet meer,want ze wordenopgevoed door de gemeenschap,crèche,school,sport of jeugdclub.