‘Honeycomb’-pasta is het nieuwe gerecht dat het internet verovert en perfect voor liefhebbers van lasagne
Er vallen heel wat goede receptjes te rapen op het internet, en dan vooral op sociale medium TikTok. De gekte rond de feta-pasta die de kaas in alle supermarkten deed uitverkopen, is nog maar net voorbij en er is alweer een nieuwe hype op de video-app. ‘Honeycomb’-pasta (letterlijk: honinggraatpasta) vergt net iets meer moeite, maar is wel een fotootje of twee waard.
Nee, we hebben het niet over pasta met honing. Het recept heeft zijn naam te danken aan het feit dat de afgewerkte pasta lijkt op een honingraat. Het leuke aan het recept is dat je eindeloos creatief kan zijn en het resultaat is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook lekker. Een ideaal gerecht om mee uit te pakken bij lasagne-lovers. De hashtag #honeycombpasta is ondertussen al bijna 2 miljoen keer bekeken op TikTok.
Het recept
Hoe ga je te werk? Het recept wijst zichzelf uit aan de hand van onderstaande video’s en is relatief simpel. Alleen het plaatsen van de pasta neemt wat tijd in beslag.
1. Laat je oven voorverwarmen op 200 graden.
2. Maak een bolognesesaus (of een andere pastasaus naar keuze) en vul er de bodem van een bakvorm mee.
3. Kook rigatoni-pasta en zet de buisjes als ze gaar zijn rechtop in de saus in de bakvorm, tot de schaal gevuld is. Giet nu de rest van de saus eroverheen.
4. Werk af door mozzarella(-bolletjes), een andere kaas naar keuze of vlees (waar je ook maar zin in hebt) in en tussen de pastabuisjes te steken. Strooi er geraspte kaas naar keuze overheen. Zet het geheel 25 minuutjes in de oven, et voilà.
Loopt het water bij jou ook al in de mond?
Lees ook :
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
-
Livios
“Mollen verstoren, kan een averechts effect hebben”: zo bind je de strijd wél aan met de diertjes in je tuin
Molshopen ontsieren het gazon en vormen een doorn in het oog voor menig hobbytuinier. De mol doden is echter geen goed idee, zo vertelt Dirk Criel van Natuurpunt aan Bouwsite Livios. Wat je dan beter doet? Je tuin minder aantrekkelijk maken voor mollenpootjes. -
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
Hou je ervan om op tijd en stond te proosten, maar vind je het moeilijk om één drankje te kiezen? Voor eeuwige twijfelaars (en levensgenieters) is er de ultieme oplossing: de ginsecco. De champagnecocktail bewijst dat het mengen van klassiekers een verrassend smakelijk resultaat oplevert. Classy én poepsimpel. -
-
“Ik ben in mijn leven altijd op zoek naar goede, betaalbare wijnen”: Sven Ornelis trots op eigen online wijnhandel
-
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
Vergeet pasta en pizza: de espresso is minstens even heilig voor het Italiaanse volk. Zo heilig dat ze vinden dat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO hoort te staan. De Italiaanse commissie heeft dat voorstel voorlopig verworpen, tot groot ongenoegen van de Italianen. “De meesten van ons hebben een vaste koffiebar waar we elke dag onze espresso drinken.” -
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. -
HLN Shop
Eerste hulp bij verveling tijdens de paasvakantie: met deze vijf uitstappen plan je je verlofdagen vol plezier
-
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
-
PREMIUM
Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten
-
Baked oats: de nieuwe feta-hype? Snelle, makkelijke ontbijtcake verovert sociale media
De ene na de andere (voedsel)trend gaat viraal dankzij videoplatform TikTok. Van bananenbrood en dalgona koffie tot het überpopulaire gebakken fetarecept. De laatste nieuwe hype? Baked oats. Op TikTok is de hashtag al 386 miljoen keer bekeken. Het is een ontbijtrecept dat niet alleen lekker, snel en makkelijk is, maar ook nog eens gezond: de ideale manier om je dag te starten dus. Wij tonen je hoe je het maakt. Ga je voor de variant met chocolade en speculaas, of voor die met bosbessen? -
Ultrasimpel pastarecept met hele blok feta gaat viraal: onze redactrice doet de smaaktest