Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Nieuwe tijdelijke btw-verlaging voor horeca: maar 6 procent op eten en drinken tot eind september

Er komt een nieuwe tijdelijke btw-verlaging voor de horeca. De maatregel moet restaurants en cafés ondersteunen die het zwaar hebben tijdens deze pandemie.

22 reacties

  • patrick Cuppens

    3 jaar geleden
    Ik vind dat een goede zaak, als de horeca zijn prijzen blijft hanteren van voor de crisis. nu stel ik jammer genoeg vast dat bepaalde zaker tot 20 % meer vragen dan voor de 1ste lockdown, en dan heb ik het nog niet over de verlaging van de BTW. Het is echter aan iedereen zelf om te bepalen als hij dat wil betalen.
  • Jan Leplae

    3 jaar geleden
    Dat de BTW tijdelijk verlaagd wordt ,voor de horeca ,vind ik een goede zaak. Als ,en alleen als ,de horeca zijn prijzen niet verhoogd ! ! Eens het BTW tarief weer terug is ,zoals vroeger zal ongetwijfeld de horeca zijn prijzen verhogen. De meeste mensen drinken een speciaal biertje ( en geen pint ). Een speciaal biertje kostte voor de corona crisis ,in een café of restaurant ,al rond de 5 Euro. Wordt dit duurder. Zullen velen het wel thuis gezellig maken ,en het daar drinken.
  • Tim Van de wiel

    3 jaar geleden
    Slechts tot september. Vele horecamensen hebben tot 3 jaar nodig om de put van het voorbije jaar te vullen. In Spanje bedraagt de BTW sinds lang 6%. Hoezo eengemaakt Europa?
  • Gilbert De Keyser

    3 jaar geleden
    De prijsverhoging komt er omdat de de bierbrouwers (Inbev onder andere) hun prijs voor de horeca zal verhogen. Niet te vatten in Corona periode. De btw verlaging is een druppel in de hoop de stervende horeca in leven te houden. Een lekker bakje koffie geserveerd in een leuke sfeer mag wel iets kosten, dacht ik. Reken maar eens hoeveel consumpties je moet bestellen om je vaste kosten en personeelskosten te dekken. Ja, de prijs verlagen is natuurlijk volslagen absurd, daar help je niemand mee!
  • Gert Veer

    3 jaar geleden
    De belastingbetaler zal vroeg of laat alle steurnmaatregelen, vervangingsinkomens en verlaagde btw mogen ophoesten en als die dan in de heropende horeca iets wil eten of drinken mag hij als beloning nog eens 10% bijbetalen. Café Maison en restaurant Chez Moi zullen nog aantrekkelijker worden: weer mogen uitgaan is welkom maar niet tegen elke prijs.