Verdachte van duinenmoord weer op vrije voeten

© mvn

In de zaak van de duinenmoord in Zeebrugge heeft de verdachte Kenan B. de gevangenis maandagavond mogen verlaten. De Turkse Rotterdammer zat twee jaar in de cel, maar blijft de moord op zijn Bulgaarse vriendin met klem ontkennen.

Het lichaam van Milena Raycheva kon pas na vier jaar onderzoek worden geïdentificeerd. Op 21 januari 2015 werd haar vriend van Turkse origine in Rotterdam opgepakt. De verdachte beweert dat hij zijn vriendin op 1 augustus 2010 voor het laatst zag in Calais, toen ze een trip naar Londen dachten te maken.

© *

Volgens de Rotterdammer zou het slachtoffer aan de haal zijn gegaan met 7.000 euro en haar valiezen. Op 17 augustus 2010 werd haar lichaam dan in Zeebrugge teruggevonden.

Kenan B. blijft ontkennen dat hij iets met de moord te maken heeft. DNA-onderzoek heeft de verdachte alleszins niet in nauwe schoentjes gebracht. Haren die aangetroffen werden op het lichaam van het slachtoffer, bleken niet van B. te zijn. De getuigenissen van de familie Raycheva spelen wel in het nadeel van de verdachte.

Begin januari wilde de raadkamer de verdachte al onder voorwaarden vrijgelaten, maar het parket tekende daartegen beroep aan. De KI besliste op 18 januari eveneens dat B. mocht worden vrijgelaten. De borgsom werd toen wel opgetrokken van 10.000 naar 25.000 euro. Het duurde een tijdje voor de verdachte de borgsom kon betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen