Voor het tweede coronajaar op rij organiseert de gemeente een sportieve challenge voor haar inwoners om te blijven sporten. © rr

Sportieve challenge steunt lokale economie

Heers -

Voor het tweede coronajaar op rij organiseert de gemeente een sportieve challenge voor haar inwoners om te blijven sporten en bewegen.

Inwoners die corona beu zijn en de lentekriebels beginnen te voelen, kunnen vanaf maandag meedoen aan de tweede editie van ‘#blijf-sporten’. “We willen met deze actie onze inwoners stimuleren om twee maanden lang, van 26 april tot 20 juni, minstens drie keer per week een half uurtje te wandelen, te lopen of te fietsen”, vertelt schepen van sport en lokale economie Sonia Houbar (VLDumont). “Het tempo en de afstand zijn echt niet belangrijk, als je maar beweegt en de veiligheidsmaatregelen naleeft.”  

De deelnemers die zich aan deze sportieve challenge wagen, maken kans op één van de 100 restaurantbonnen van 50 euro. “Die kan je na corona spenderen in een Heerse horecazaak”, legt Sonia Houbar uit. “Zo blijf je in beweging en steun je bovendien onze Heerse economie. Als er meer dan 100 inschrijvingen zijn, wordt er een loting gedaan tussen alle deelnemers die het initiatief tot een goed einde hebben gebracht.” Deelnemers die vorig jaar geen bon gewonnen hebben en nu weer meedoen, krijgen dit jaar sowieso een bon als ze volhouden.

Inschrijven voor deze actie kan nog via www.heers.be/blijf-sporten.

Frank Missotten
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer