Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Waarom verdienen notarissen nog altijd zoveel? “Een huis verkocht krijgen is soms maar anderhalf uur werk”

Notariskantoren zijn cashmachines. De overheid concludeert na een doorlichting dat de tarieven van 40 jaar oud aan een update toe zijn, en klanten duidelijker moeten weten wat er allemaal precies is doorgerekend. Hoe komt het dat notarissen nog altijd zoveel verdienen? Het geheim van hun succes, is eigenlijk geen geheim.

130 reacties

  • Bram Hens

    3 jaar geleden
    Vraagprijs zo hoog door opkopers die al veel te veel huizen en appartementen hebben. Ze zouden beter daar is een maximum op zetten. Dan blijft het mss betaalbaar voor iedereen.
  • Eddy west

    3 jaar geleden
    En de vastgoedmakelaars. Schazndalig hoge bedragen dat die incasseren bij een verkoop. Steken er ook niet veel van hun tijd in. Online wat documenten aanvragen, wat foto's nemen van de woning, op internet plaatsen en dat enkele keren ter plaatse gaan met kandidaat koper. Duizenden euro's uit te sparen als men verkoopt zonder makelaar. Nodige documenten aanvragen is echt niet moeilijk, rest doet notaris.
  • Sara Peeters

    3 jaar geleden
    Notarissen zijn haaien maar ook de overheid die de zuur verdiende centen van je ouders voor meer als de helft incasseert bij een erfenis. Terwijl die mensen ook hun hele leven hebben afgedragen!! Waarom staat iedereen dit toe?? Hoe kan het de erfgenamen een beter leven geven als de staat met meer als de helft gaat lopen waar draagt dit bij aan de economie juist niks!! De staat is toch geen erfgenaam!!
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Juist ,waarom moet opmaken van laatste wilsschikking bij notaris(kwestie geen discussiete hebben na je dood) 2367€ kosten?.Voor een blad papier uit te tikken en te registreren.
  • George Verbeek

    3 jaar geleden
    Absoluut tijd dat dit elitair clubje wordt aangepakt en er normale tarieven gehanteerd worden, in relatie tot het werk, en in lijn met andere beroepen.