Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AFP

Toezichthouder legt productie Johnson & Johnson-vaccin stil in Amerikaanse fabriek, gevolgen voor België nog onbekend

Een Amerikaanse fabriek waar het Johnson & Johnson-vaccin wordt geproduceerd, mag voorlopig geen nieuwe vaccins maken. Dat heeft de Amerikaanse toezichthouder FDA bepaald. In de fabriek zijn tekortkomingen aangetroffen, onder meer op het gebied van hygiëne. Volgens een expert kan herstel maanden duren. De gevolgen voor ons land zijn voorlopig onduidelijk, België verwacht volgende week 62.400 vaccins van Johnson & Johnson.

45 reacties

  • Alfons Vanacker

    3 jaar geleden
    Ik die dacht dat alle vaccins beter waren dan de Chinese.
  • Marc Hayen

    3 jaar geleden
    Als gepensioneerde is het leven van kluizenaar best haalbaar, hebben wat we nodig hebben en blijven veilig in lockdown en dat vaccin, een glas wijn of een biertje op eigen terras zonder contact beschermt net zo goed.
  • Peter Knaap

    3 jaar geleden
    Bestel spoetnik vaccin. Maar ze blijven maar aan politiek doen daar op de Europese banken. Eigengewin. Maar Duitsland gaat er miljoenen bestellen zodra het goedgekeurd is .
  • Frans Huygen

    3 jaar geleden
    Ik heb mijn uitnodiging gehad met het vaccin van Astra zenica ,samen met het J&J vaccin mogen ze het van mijn part aan een jongere geven die zich nu niet aan de regels kunnen houden en zich een gevangene voelen ,ik zal dan wel wachten op een veilig vaccin van Pfeiser maar ja onze politici hebben liever een gepensioneerde minder dat is beter voor de staatskas !!
  • Paul Baeyens

    3 jaar geleden
    wedden dat ze dit in belgie ook op hold zullen zetten , waar denk je dat het meest aan verdiend word , een of twee prikken. ook zouden ze veel te rap hun corona beperkingen moeten lossen en tevens de controle over de bevolking laten gaan . kan de regering zich voorbereiden op de val
  1. Zijn vrouw kostte hem 47.000 euro per maand. Nu zit Poetins vice-defensieminister in de cel
    PREMIUM
    5

    Zijn vrouw kostte hem 47.000 euro per maand. Nu zit Poetins vi­ce-defensiemi­nis­ter in de cel

    In Rusland is vice-defensieminister Timoer Ivanov opgepakt omdat hij smeergeld zou hebben aanvaard. Maar wetend dat fraude mag in Rusland zolang je in de goede schuif ligt, is er zeker meer aan de hand. Wat heeft zijn arrestatie te maken met de herschikking van de regering die Poetin over twee weken doorvoert? Loopt defensieminister Sergej Sjojgoe ook gevaar? En klopt het dat Ivanov zijn echtgenote inmiddels geruild heeft voor een in België geboren schone?
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. VS starten bouw haven voor hulp aan Palestijnen - Media Israël: Gazanen ontvluchten massaal Rafah uit angst voor aanval

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. VS starten bouw haven voor hulp aan Palestij­nen - Media Israël: Gazanen ontvluch­ten massaal Rafah uit angst voor aanval

    De VS en 17 andere landen roepen donderdag op tot de vrijlating van gijzelaars door Hamas en zeggen dat er een deal op tafel ligt die in ruil daarvoor een staakt-het-vuren biedt. Ondertussen ontvluchten Palestijnen de stad Rafah massaal door een dreigend Israëlisch offensief. Minstens 150.000 burgers zouden de afgelopen weken zijn vertrokken, aldus Israëlische media. In dezelfde stad zijn een werknemer van het Belgische agentschap Enabel en zijn zoontje omgekomen bij een Israëlisch bombardement. Dat meldt minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) op X. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.