Infectiologe Erika Vlieghe.
Volledig scherm
Infectiologe Erika Vlieghe. © ID / CHRISTOPHE DE MUYNCK

Na nieuwe richtlijn van het ECDC: Erika Vlieghe blijft voorzichtig over versoepelingen voor volledig gevaccineerden

Infectiologe Erika Vlieghe blijft voorzichtig over het recente advies van het Europees centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC), waarin sprake is van mogelijke versoepelingen voor volledig gevaccineerden. "We moeten voorzichtig zijn en geen verwarring creëren'", zei Vlieghe in De Ochtend op Radio 1. Het kan volgens haar bijvoorbeeld niet de bedoeling zijn dat mensen op eigen houtje beslissen. Ze maakt wel een kleine opening voor bijvoorbeeld woonzorgcentra.

29 reacties

  • werner vanhoutte

    3 jaar geleden
    Mevrouw Vlieghe , u heeft het wellicht goed voor met ons . Maar evenzeer als uw collega's, die ongeziene verwijten moeten incasseren, bent u een machteloze pion van een miljarden genererende industrie :de pharma. U weet zeer goed dat er voor eind 2021 geen vaccin zal beschikbaar zijn voor de hele wereldbevolking . Evenzeer kent u niet de lange termijneffecten van de vaccins , dat weet niemand : de vaccins milderen de symptomen; maar kunnen het virus niet doden. Maar dit weet u toch ?
  • Fred DERONNE

    3 jaar geleden
    Preventie blijft nodig ook na vaccinatie, wij, de ouderen blijven solidair met de jongeren.
  • Ines HUBERT

    3 jaar geleden
    Gevaccineerd zijn is enkel ter bescherming van jezelf : als je contact hebt met andere bevolkingsgroepen dan kan je het virus nog steeds doorgeven. Bezoekers van woonzorgcentra hebben kinderen en kleinkinderen en die zitten in de meest actieve bevolkingsgroepen : dat blijft dus een risico...dus enkel versoepelingen binnen de centra kunnen.
  • Jef Bardy

    3 jaar geleden
    Nog zo een die het graag voor het zeggen heeft. Ga dan in de politiek hé...
  • Peter Van Weereld

    3 jaar geleden
    Stop toch eens met dat vaccin te promoten!!