REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Onzuiverheden in AstraZeneca-vaccin mogelijk oorzaak van problemen, EMA presenteert morgen nieuwe analyse

De zeer zeldzame bijwerking bij het AstraZeneca-vaccin, bloedstolsels in combinatie met een bloedplaatjestekort, valt mogelijk te verklaren door onzuiverheden in het vaccin. Dat schrijft De Volkskrant op basis van Duits onderzoek. Morgen wordt een nieuwe wetenschappelijke analyse van het coronavaccin van AstraZeneca verwacht, uitgevoerd door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA). Het EMA zal onder meer mogelijk meer duidelijkheid kunnen verschaffen over de voordelen en het risico op bijwerkingen naargelang leeftijd, geslacht en andere mogelijke risicofactoren.

6 reacties

  • linda Hofkens

    3 jaar geleden
    Wat gaat de EMA ons morgen nu weer willen wijsmaken met hun uitleg. Wie gelooft ze nog? AZ en J&J werken niet tegen de varianten, we hebben toch voldoende Pfizer mogelijkheden en samen met Moderna heeft eenieder een zeer goed werkend vaccin. Geen geleuter, gezever en getalm meer, wat niet goed genoeg is gaat eruit. Wat de ministers zelf niet willen moeten wij ook niet nemen.
  • Julia Coppens

    3 jaar geleden
    Als de bijwerkingen van AZ/VZ effectief te wijten zou zijn aan onvoldoende zuivering, zoals men het ons nu probeert te verkopen, dan kunnen de nabestaanden van de doden zich alvast opmaken om fikse schadevergoedingen te eisen. Want in India zouden ze het wel veilig kunnen produceren hebben (geen gevallen). En bij J&J kunnen ze blijkbaar ook niet 'zuiver' genoeg produceren. Wat een grap. Die brol werkt ook niet tegen varianten, en zal dus leiden tot uitselecteren van varianten.
  • Luc Cools

    3 jaar geleden
    Sputnik beter? Waar zijn de resultaten?
  • Rody Franks

    3 jaar geleden
    En kunnen we dan nu eindelijk stoppen met het toedienen van die bucht? Er zijn genoeg alternatieven.
  • Patrick Dewael

    3 jaar geleden
    België zou beter het voorbeeld van Duitsland volgen en Spoetnik bestellen zodat ze kunnen stoppen met AZ, dit heeft nog niet anders dan problemen gegeven. De grote meerderheid heeft sowieso het vertouwen in AZ verloren voor zover er al vertouwen was.