Fans van Rode Duivels kunnen nog tot 18 uur vanavond hun tickets voor EK annuleren

© Het Nieuwsblad

Voor hoeveel Belgische fans zullen de Rode Duivels spelen op het EK? Niemand die het voorlopig weet. Want tot 18 uur vandaag kunnen verkochte tickets teruggestuurd worden. Hoeveel fans uiteindelijk het zekere voor het onzekere zullen nemen, is niet duidelijk. Maar gevreesd wordt dat het er veel zullen zijn.

Thierry Goeman

In totaal zo’n 20.000 tickets gingen pre-corona de deur uit voor het EK dat van 11 juni tot 11 juli wordt gespeeld in twaalf verschillende speelsteden. Maar intussen zijn dat er nog maar elf geworden, want Bilbao (Spanje) heeft woensdagavond laten weten dat het niet langer kandidaat is als speelstad.

Gezien de grote onduidelijkheid over waar er nu hoeveel supporters toegelaten zullen worden, en ook over naar welke steden er zonder probleem gereisd zal kunnen worden, heeft de UEFA voetbalfans de kans gegeven om gekochte tickets terug te sturen.

Laatste mogelijkheid

“Dat kan nog tot vandaag 18 uur. Een moeilijke beslissing”, zegt ook Tijs Cools van 1895, de supportersfederatie van de Belgische Voetbalbond (KBVB). “Ook in juni en augustus van vorig jaar en begin 2021 was er al eens een deadline gesteld. Maar dit is de laatste. Wie nu beslist om zijn tickets te houden, krijgt zijn geld niet meer terug. Tenzij er in de speelstad zelf beslist wordt dat supporters niet toegelaten kunnen worden door corona. Of dat er meer er tickets zijn verkocht dan dat er mensen in het stadion mogen, zegt Cools.

In dat geval zal er met een soort van lotingsysteem worden gewerkt. Wie er niet bij is, krijgt dan toch nog zijn centen terug. Maar de echte fan, die wil er bij zijn natuurlijk. In het stadion.

“Hoeveel Rode Duivelfans uiteindelijk op het voorstel tot terugbetaling zullen ingaan, is moeilijk te voorspellen”, zegt de voetbalbond.

Maar het zullen er wellicht veel zijn. Omdat de onduidelijkheid groot blijft op minder dan twee maanden voor de openingsmatch. Tickets voor het EK kosten minstens 45 euro voor de wedstrijden in de groepsfases en minstens 95 euro voor de finales.

Wie zijn tickets annuleert, krijgt dus zijn centen terug. Wie het risico loopt om te wachten, riskeert zijn geld kwijt te zijn. “Want op het laatste moment kaartjes doorverkopen kan niet, aangezien ze op naam staan en de kans is groot dat men identiteitscontroles zal doen bij de ingang van de stadions”, zegt Tijs Cools.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen