©  REUTERS

Voor het eerst Indische variant ontdekt bij Belgen die niet reisden

Aalst -

Voor het eerst zijn vier gevallen gemeld van de Indische variant in ons land gemeld bij mensen die niet gereisd hebben. Ook 11 van de 21 buitenlandse studenten die in Aalst en Leuven een opleiding verpleegkunde volgen, blijken besmet met die variant.

Leen De Smedt

Enkele weken geleden reisden 21 studenten uit India naar ons land. In Aalst en in Leuven zouden ze gedurende een jaar een opleiding Verpleegkunde doorlopen. “Hoewel ze de pre-testing naar verluidt hebben doorlopen, en ook de quarantainevoorschriften zouden hebben nageleefd, blijken elf studenten besmet met de Indiase variant van het coronavirus”, zegt Aalsters burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).

LEES OOK. Dit zijn de virusvarianten die we extra in de gaten moeten houden

“Vanzelfsprekend zijn wij bij het vernemen van dit nieuws meteen tot actie overgegaan. Voor alle duidelijkheid: de studenten in kwestie, die zich overigens bijzonder welwillend en coöperatief opstellen, hebben zich nog niet gemengd onder de bevolking: sinds hun aankomst zitten zij in quarantaine. Uiteraard blijft deze quarantaine nu strikt gehandhaafd: onder geen beding mogen betrokkenen hun woning verlaten. Die quarantaine zal ook actief worden gecontroleerd en opgevolgd door de Aalsterse politie. Het spreekt voor zich dat de Aalsterse veiligheidscel deze situatie zeer stringent blijft opvolgen en niet zal aarzelen om waar nodig bijkomende maatregelen te nemen.”

Naast elf buitenlandse studenten die het virus meebrachten naar ons land, zijn voor het eerst vier gevallen gemeld van de Indische variant van mensen die niet hebben gereisd. Twee daarvan werden vastgesteld in Vlaanderen, namelijk in Schoten en Deurne. Geen van de patiënten had ziekenhuisopname nodig en hun symptomen waren mild.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer