Een zwangere vrouw krijgt een coronavaccin in Pennsylvania, in de Verenigde Staten. Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Een zwangere vrouw krijgt een coronavaccin in Pennsylvania, in de Verenigde Staten. Beeld ter illustratie. © REUTERS

Nieuw advies: zwangere vrouwen krijgen prioritair coronavaccin

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) adviseert dat alle zwangere vrouwen toch best prioritair gevaccineerd worden. Dat deelt de HGR mee. Wel wordt aangeraden om voor hen mRNA-vaccins, zoals dat van Pfizer, te gebruiken. De taskforce Vaccinatie komt om 18 uur samen en zal het advies van de HGR normaal gezien volgen en in de praktijk brengen.

71 reacties

  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Een zoveelste bocht in het vaccinatie'beleid'. Marc Van Ranst is niet meer de enige kampioen in het 'betere bochtenwerk'. Wie moeten we uiteindelijk nog geloven?
  • jozef van riel

    3 jaar geleden
    Het mag dan ongevaarlijk lijken, ik zou toch wachten als zwangere vrouw voor zo'n spuitje. Remember de softenon baby's. Het effect van dit ogenschijnlijk ongevaarlijk product kwam maar ten voorschijn NA de geboorte!!
  • Patrick Rasschaert

    3 jaar geleden
    hoe veel keer gaat het vaccinatieplan terug gewijzigd worden ten voordele van één of andere groep. Binnenkort de zwakkere oudere gemeenschap benadeligen tegenover de jongeren. Het is hetzelfde met lockdowns kinderen mogen hun eerste en plechtige communie niet doen wegens lockdown maar omwille van de ramadan worden de maatregels soepel zodat suikerfeest ongestoord kan doorgaan. Hetzelfde met kerstmis en nieuwjaar.
  • Patrick Rasschaert

    3 jaar geleden
    Waarom een vaccinatieplan als ze telkens een nieuwe groep prioritair laten vaccineren. Zo blijf je aanmodderen en zal het zo zijn dat jonge mensen een vaccin hebben gekregen en oudere mogelijks zwakkere mensen zitten te wachten. Typisch voor België die telkens toegeeft aan lobby groepen.
  • Sylvain Jacob

    3 jaar geleden
    Allez wie zijn de volgende voor prioriteit te krijgen kan het nu echt niet volgens de afspraken iedereen wil zijn spuitje hebben daarom volg het plan!!