DR
Volledig scherm
© DR

Van Langenhove vraagt bijkomend onderzoek in zaak rond Schild & Vrienden

De Gentse raadkamer behandelt normaal gezien maandag de zaak rond Schild & Vrienden, waarbij het parket de verwijzing vraagt voor oprichter Dries Van Langenhove en acht andere personen die lid waren van de groepering, voor inbreuken op de racismewetgeving. Zijn advocaat vraagt echter bijkomend onderzoek, gezien de beslissing van onderzoeksrechter Annemie Serlippens om zich terug te trekken na een wrakingsverzoek.

3 reacties

  • Freddy De Vos

    3 jaar geleden
    Dries is een geëvolueerde nazi. Je moet zijn YouTube kanaal maar eens bekijken. Het enige wat hij wil is de bevolking tegen elkaar opzetten! Hij denkt dat hij een genie is, maar hij is gewoon een extreem rechtse marginale debiel! Met zo'n politici heb je direct een Wereldoorlog 3, grote bek... Maar geen verstand! En zijn clubje "Schildpad en "vrienden" kunnen de hoogste boom in!
  • Cem Kilic

    3 jaar geleden
    Privé of niet, racisme hoort niet in onze SAMEN-leving, Tamzin. Heb je daarover al eens nagedacht?
  • Tamzin Andersen

    3 jaar geleden
    Wat mij ontzettend stoort is dat het om “geheime” en “besloten” chatgroepen gaat. Wat ik privé in mijn familie- of vriendengroep zeg, heeft niet als doel in de media te verschijnen, daarom heet het “privé”. Enig idee wat de groepen die zich aangevallen voelen privé in hun geheime chatberichten over anderen zeggen ?
  1. “We zijn het allerbelangrijkste kwijt. Net toen we dachten dat we haar terug hadden.” Baby Julia overlijdt net nadat ze kankervrij is verklaard
    PREMIUM

    “We zijn het allerbe­lang­rijk­ste kwijt. Net toen we dachten dat we haar terug hadden.” Baby Julia overlijdt net nadat ze kankervrij is verklaard

    Ze was amper negen maanden oud, maar ze vocht bijna haar hele, korte leventje tegen leukemie. Eind maart was er voor het eerst goed nieuws, toen de dokters baby Julia kankervrij verklaarden. Maar nog geen maand later werd een tot dan niet ontdekte hersentumor haar fataal. Haar ouders zijn kapot van verdriet. “We wilden niet aan het ergste denken. Want het ergste, dat hadden we toch al meegemaakt?”
    Knokke
  2. Vakbonden beschuldigen topman van “overmatig alcoholgebruik en verbaal geweld”: wat is er aan de hand bij de Nationale Loterij?
    PREMIUM
    6

    Vakbonden beschuldi­gen topman van “overmatig alcoholge­bruik en verbaal geweld”: wat is er aan de hand bij de Nationale Loterij?

    Opschudding in het huis waar de lottoballetjes vallen en de jackpots worden uitgedeeld. Jannie Haek (58), CEO van de Nationale Loterij, wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Hij staat neus aan neus tegen je te roepen en noemt je dom in het bijzijn van anderen”, zegt een werknemer aan HLN. De vakbonden stuurden de raad van bestuur een officiële brief met hun bezorgdheden. Wat is er aan de hand? Haek was in het verleden al CEO van de NMBS Holding en staat bekend als iemand die “rechttoe rechtaan” is.