AFP
Volledig scherm
© AFP

OVERZICHT: Ziekenhuisbezetting duikt weer onder 3.000, maar cijfers dalen amper: “Duidelijk effect heropening scholen in besmettingscijfers”

Het weekgemiddelde van de nieuwe besmettingen daalde 8 procent. Bij de ziekenhuisopnames blijft het weekgemiddelde intussen stabiel. Er liggen nu iets minder dan 3.000 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het Covid-dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

24 reacties

  • Tony Van De Perre

    3 jaar geleden
    Straffe gasten, al vanaf dag 1 de heropening zien ze de cijfers stijgen.
  • Wesley

    3 jaar geleden
    Het wordt tijd dat de samenleving niet meer lijdt onder de "keuze" om scholen prioritair te behandelen. Zeker niet als scholen een oplossing hebben, in de vorm van afstandsonderwijs. Al zijn de lessen aan 50%, dan nog is het beter dan aan 0%, zoals horeca, kappers, ... al een tijd moeten meemaken. Dit is niet een samenleving van en voor iedereen, als er 1 groep altijd voorrang heeft op de andere, tot het extreme af, en diezelfde groep de andere telkens weer buitenspel zet.
  • Mireille De Smet

    3 jaar geleden
    Alle de cro op wat wacht je nog,waarom doe je niet alles open met zulke mooie cijfers??? Je staat volledig onder druk van de horeca , je zou je moeten schamen om nu de horeca te openen,schandalig met zulke cijfers man
  • Maartje Nieuwboter

    3 jaar geleden
    Dalen amper ? +700 van de ene maandag naar de andere, dat noem ik eerlijk gezegd toch liever "stevig stijgen". Ze hebben weeral opnieuw nogmaals voor de zoveelste keer veel te snel versoepeld. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Had men in het verleden eens drie weken een harde lockdown ingevoerd én de grenzen gesloten voor alles wat niet essentieel is, dan waren we er nu al vanaf geweest. Ze zullen het nooit leren. Als politici zich populair willen maken betalen we dat nadien cash.
  • Paul Geeraerts

    3 jaar geleden
    @gusta geudens: waar ik ga ontsmet IEDEREEN zijn winkelkar en handen voor ze de winkel ingaan. Ik kan niet geloven dat de Belgen zo aardsdom zijn dat ze dat niet meer zouden doen.