© ATV

48-jarige duiker uit Mechelen overleden in Ekerse Putten

Ekeren -

In de Ekerse Putten is gisteravond een duiker uit Heffen (Mechelen) overleden. De man was 48 jaar. Er zal een autopsie gebeuren en ook zijn duikuitrusting wordt nagekeken.

De Mechelaar was rond 19.30u samen met zijn duikpartner aan het oefenen in de Grote Put. Op een gegeven moment stelde hij vast dat die in de problemen kwam. “De man werd meteen uit het water gehaald. Zijn duikpartner kreeg daarbij de hulp van enkele brandweermannen uit Sint-Niklaas, die op dat moment ook aan het duiken waren op die locatie”, legt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie uit.

Op het droge begon men meteen met de reanimatie. Ook de hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar medische zorgen konden helaas niet meer baten. De 48-jarige man stierf ter plaatse. Er werd een autopsie bevolen om de juiste doodsoorzaak te achterhalen. Ook de duikuitrusting van het slachtoffer zal worden nagekeken, om na te gaan of daar mogelijk iets mis mee was.

De Grote Put, de grootste van de twee vijvers in het natuurgebied Muisbroek, is een populaire bestemming voor duikers. Er geldt een absoluut zwemverbod, maar duikers mogen er wel hun oefeningen houden. De plas tussen het district Ekeren en de Antwerpse haven heeft een diepte van zo’n 21 meter.

LEES OOK: Zwemmen in Ekerse Putten? “Levensgevaarlijk”

Er zijn in het verleden al meermaals zwemmers en duikers verdronken. In 2017 kwam de 58-jarige Marc Cappaert uit Edegem om het leven tijdens de traditionele nieuwjaarsduik van duikclub AKO uit Deurne. Hij raakte onder water in moeilijkheden en overleed ter plaatse. Bij zijn medische keuring een week voor het ongeval was hij nog kerngezond verklaard. In de zomer van 2016 redde een voorbijganger een 37-jarige zwemster van de verdrinkingsdood.

(jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER