Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken.
Volledig scherm
Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken. © Photo News

Verlinden wil strengere quarantaine voor reizigers uit hoogrisicogebieden bekijken: “Volledig inreisverbod enkel zin op Europees niveau”

Twintig buitenlandse studenten uit India die in Aalst en Leuven een opleiding Verpleegkunde zouden volgen, blijken sinds hun aankomst begin vorige week in ons land besmet met de Indiase variant van het coronavirus. De studenten zitten nog altijd in quarantaine. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden wil een eventuele strengere quarantaine samen met de deelstaten bekijken. Een volledig inreisverbod heeft volgens de minister geen zin, als het niet op Europees niveau wordt geregeld.

119 reacties

  • René Van Halen

    3 jaar geleden
    Quarantaine is in België blijkbaar gewoon een lachertje.
  • Stefaan Jans

    3 jaar geleden
    Hemeltergend ! In België gaat men Indische studenten uitnodigen,dit terwijl onze eigen kinderen afstandsonderwijs krijgen. India, een land waar er dagelijks 300.000 besmettingen zijn en zich een gevaarlijke virusvariant gevormd heeft ! Min. Verlinden verklaart dan deze morgen op radio 1 doodleuk dat ze het niet ziet zitten om strengere inreismaatregelen op leggen aan studenten en diplomaten. En waar is het gezond verstand van het schoolmanagement om deze studenten nu naar hier te halen ???
  • sonia lauwers

    3 jaar geleden
    Wij mogen niet eens naar Nederland of Frankrijk en blijkbaar kan iedereen hier zomaar binnen komen. Men wist toch al lang dat Indië met miljarden inwoners die op elkaar leven een enorm risicovol land is. Dit is gewoon crimineel.
  • Dirk jansens

    3 jaar geleden
    ja doe dat minister Verlinden, bekijk de lijst eens samen met het coranavirus ,zie dat je ermee overeenkomt zodanig dat diplomaten en studenten op zijn minst coronavrij binnenkomen.
  • Maxiem Geraerts

    3 jaar geleden
    Als in India - waar de besmettingsgraad (en zogezegde immuniteit) al enorm hoog was - geen bescherming wordt vastgesteld op nieuwe mutaties en er nu meer besmettingen dan ooit zijn, wat betekent dit dan op lange termijn voor gevaccineerden? Ik zal het u zeggen, bij de volgende mutaties zijn deze vaccins al achterhaald en blijven we dweilen met de kraan open. men moet werk maken van een behandeling, alleen brengt het niks op om 1000 IC patienten te behandelen (vs een populatie van 11milj inenten)