Leandro Aparecido da Silva mishandelde zijn pony.
Volledig scherm
Leandro Aparecido da Silva mishandelde zijn pony. © Twitter

Olympische dressuurruiter drie jaar geschorst na mishandeling van pony: “Het dier moest gecorrigeerd worden”

Meer sportEen schorsing van drie jaar voor het mishandelen van een pony en een boete van in totaal 6.350 euro, dat is de sanctie die het Tribunaal van de Internationale Paardensportfederatie (FEI) oplegde aan de Braziliaanse dressuurruiter Leandro Aparecido da Silva, die in 2008 meedeed aan de Olympische Spelen in Peking. Een andere ruiter, Andres Kocher, werd dan weer voor tien jaar aan de kant gezet wegens het toedienen van stroomstoten aan zijn paard tijdens competities.

6 reacties

  • nicole De Bruyn

    3 jaar geleden
    Weer een voorbeeld van sadisme. Het komt maar al te vaak voor dat de dieren gestraft worden voor de fouten van hun ruiters, ook op competities. Weinig mensen kunnen hun fouten niet toegeven. Deze ruiter zou bij mij levenslang geen dieren mogen houden en een hoge boete aan een goed doel geven dat zich inzet voor de bescherming tegen zulke praktijken. Als dat het voorbeeld is voor zijn kinderen zullen er ook zo'n ettertjes uit voortgroeien, daar ben ik zeker van.
  • Kitty 2021

    3 jaar geleden
    Gepaste straf zou levenslang geschorst + nooit meer dieren mogen houden. Ze zouden hun is voor de kar moeten spannen en van de zweep geven! Dierenbeulen!
  • Greta Van den broecke

    3 jaar geleden
    Hier walg ik van. Wij houden al 25 jaar paarden en mijn dochter heeft zeer goed gepresteerd in Dressuur toen ze jong was zonder haar paard te mishandelen. Met geduld komt men veel verder dan met zulke verwerpelijke praktijken.
  • Stefan Vantongerloo

    3 jaar geleden
    Er zij hier blijkbaar nog figuren die dit geen mishandeling vinden ... U mag dat dan eens aan mij proberen uit te leggen...
  • Avril Pencée

    3 jaar geleden
    Amaai, is dat nu zo 'n mishandeling ?