Carnavalsoorlog aan zee: “Seniorenraad speelt solo-slim”

© jve

Het zit er bovenarms op tussen de Confrerie van de Leute en de seniorenraad. De voorzitter van de Confrerie, Carlos De Deyne, onderschepte een mail die aantoont dat de verkiezing van het seniorenprinsenpaar of het vervangend bal voor senioren niet doorgaat door een persoonlijke vete. “We nemen het niet dat zij onze bevoegdheden zomaar inpikken.”

Junior Verbeeke

De Confrerie van de Leute, al decennialang de inrichter van het Blankenbergse carnaval, is razend om de afgelasting van de verkiezing van het seniorenprinsenpaar. Gisteren beschuldigde Suzy Coeck, voorzitster van de seniorenraad, in onze krant de Confrerie ervan zich teveel te moeien met de organisatie van de verkiezing. Dat er geen kandidaten werden gevonden voor de verkiezing stond volgens Coeck “een leuk carnavalsbal voor senioren” niet in de weg.

Uit een onderschepte mail blijkt nu dat dat carnavalsbal er ook niet komt door een persoonlijke vete met Confrerie-voorzitter Carlos De Deyne. In de mail stelt Coeck dat de seniorenraad “zich wil distantiëren van het carnavalsgebeuren door uitspraken van de voorzitter van de Confrerie”.

De bewuste uitspraak zou gaan over het feit dat de raad niet capabel zou zijn om het bal alleen te organiseren. De Deyne betwist dat hij dat ooit gezegd heeft. Hij zou zich enkel ‘eenzaam’ gevoeld hebben in de organisatie van de verkiezing omdat de seniorenraad solo-slim speelde. Dat de verwarming in het Casino defect zou zijn en het bal ook daarom niet kon georganiseerd worden volgens Coeck, klopt volgens onze bronnen ook niet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen