Neergestorte basejumper zal nog kunnen lopen, al wacht hem revalidatie van een jaar

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De Brugse basejumper die zondagmorgen veertig meter neerstortte in Duitsland zal nog kunnen wandelen. “Volgens de dokters hier heeft hij Schweineglück gehad”, zegt zijn partner Pascale Van Moeffaert (39).

Tim Lescrauwaet

Hoteluitbater Rabih El Mawla (39) uit Brugge ligt momenteel in een ziekenhuis in Duitsland. De basejumper stortte afgelopen weekend veertig meter naar beneden na een foutje met zijn parachute. Als bij wonder overleefde hij de val én zal hij normaal gezien nog kunnen stappen. “Al denk ik dat er hem wel nog een revalidatie van een jaar of zo wacht”, zegt partner Pascale Van Moffaert.

Rabih - die samen met Pascale hotel 't Zand in Brugge uitbaat - ging vorige week met enkele vrienden op skireis. In het terugkeren maakte hij nog een tussenstop bij het Ravennaviaduct, een oude spoorwegbrug in het stadje Breitnau. Daar wilde hij van op de brug - zo'n veertig meter hoog - naar beneden springen.

Maar zijn parachute ging te laat open en de dertiger stortte neer. “Zijn parachute was eigenlijk verkeerd opgeplooid”, zegt Pascale, die in Duitsland aan het ziekenbed van Rabih waakt. “Die was namelijk voor een langere afstand geplooid. Hij zou vier maanden geleden uit een ballon springen, maar dat werd geannuleerd. In al zijn enthousiasme vergat hij afgelopen weekend dat zijn parachute nog op basis van die afstand opgeplooid was. Maar nu was het dus veel korter. Zijn parachute ging daardoor veel te laat open waardoor hij viel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen