Vrouw (65) die 300.000 euro inzamelde voor Levensloop nu zelf gestorven aan kanker

© mye

Aalter neemt zaterdag afscheid van Lily De Vlieger, het boegbeeld van de actie Levensloop in 2013. Ze verloor haar jarenlange strijd tegen kanker.

mye

In 2013 waaide tijdens de actie Levensloop een warme golf van solidariteit door Aalter. Boegbeeld Lily De Vlieger was er met haar dochter Hannah Van Nieuwenhuyse niet enkel in geslaagd om meer dan 300.000 euro in te zamelen voor de strijd tegen kanker, de actie zorgde ook voor heel wat verbondenheid tussen inwoners, die vochten tegen de ziekte, en hun naasten.

Maar op 65-jarige leeftijd verloor Lily, die ook OCMW-raadslid was voor de N-VA, afgelopen zondag haar strijd tegen de ziekte die jammer genoeg nog zovelen treft. “Sinds november ging ze meer en meer achteruit”, vertelt dochter Hannah Van Nieuwenhuyse.

Verbondenheid

“Het was duidelijk dat ze van 2017 niet zoveel ging meemaken. Sociaal contact was ook moeilijk geworden. Ze is ’s nachts overleden in haar slaap en ze heeft geen pijn gehad. Iedereen heeft ook de kans nog gekregen om van haar afscheid te nemen.”

Hannah zal haar moeder herinneren als “een lieve, authentieke, warme en grappige vrouw”, zegt ze. “En als ik de reacties zie toestromen, zullen velen haar ook op die manier herinneren. Buiten het bedrag dat op Levensloop werd ingezameld, was voor haar ook de verbondenheid tussen de mensen de essentie van de actie. Jammer genoeg zijn ook heel wat van de vechters van toen overleden”, zegt Hannah

De uitvaart van Lily De Vlieger vindt komende zaterdag om 10.30 uur plaats in de aula Woestijne in Aalter in aanwezigheid van haar echtgenoot Guido Van Nieuwenhuyse, kinderen Hannah, Brecht, Jesse en Nine.

“Ze heeft de vorige maanden zelf vorm gegeven aan haar afscheid dat mooi en waardig zal zijn, zoals ze zelf geleefd heeft”, zegt Hannah.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen