Internering dreigt voor dolgedraaide chauffeur die fietser aanreed: “Fietser sprong zelf in mijn voorruit”

© bfs

De man die in mei van vorig jaar doelbewust een fietser aanreed in de Ankerstraat in Sint-Niklaas, wordt wellicht geïnterneerd. Omstaanders konden maar net verhinderen dat Jamal E.A. het slachtoffer ook nog aanviel met een hamer.

Bert Foubert

De feiten vonden plaats op woensdagavond 18 mei 2016. Jamal E.A. (41) uit Sint-Niklaas reed kort na 18 uur met zijn auto in de Ankerstraat in de richting van de Singel, toen Mustafa E.M. (29) hem met de fiets kruiste.

Getuigen zagen hoe de chauffeur doelbewust op de fietser toereed en hem op het voetpad wegmaaide. Mustafa E.M. werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Jamal E.A. bleef ter plaatse rondlopen zwaaiend met een hamer.

Jamal E.A. werd na de feiten meteen opgepakt en aangehouden. Tot op vandaag ontkent hij dat hij de fietser doelbewust zou aangereden hebben. “Ik ging boodschappen doen met mijn auto en Mustafa is zelf in mijn voorruit gesprongen”, beweerde hij.

In de loop van het onderzoek was er een college van gerechtspsychiaters aangesteld. Uit hun verslag bleek dat Jamal E.A. niet toerekeningsvatbaar is. Daarom vroeg het openbaar ministerie geen celstraf, maar drong het aan op internering.

© bfs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen