6.000 euro boete voor belager sterrenchef

© FrankBAHNMULLER

Olivier T., de belager van de Gentse sterrenchef Michael Vrijmoed (foto), is dinsdag in beroep veroordeeld tot een boete van 6.000 euro.

osw

De chef van het naar hem genoemde restaurant in de Vlaanderenstraat werd twee jaar lang, van december 2012 tot december 2014, gestalkt en belaagd door een 30-jarige man uit Aalter. Die solliciteerde als afwasser bij de sterrenzaak en kreeg zo het gsm-nummer van Michael Vrijmoed te pakken. Vervolgens bestookte hij hem met seksueel getinte sms’jes. De man uit Aalter maakte ook een vals Facebookprofiel aan van de chef, waarop hij liet uitschijnen dat Vrijmoed homoseksueel zou zijn. Ook gaf hij zich op Skype uit voor Michael Vrijmoed en voerde hij seksueel getinte gesprekken in naam van de chef. Maar de kerel liep tegen de lamp.

De intussen 31-jarige stalker werd in april vorig jaar veroordeeld. Hij moest de sterrenchef een schadevergoeding van 2.100 euro betalen. Daarbovenop kreeg hij een boete van 6.000 euro, waarvan de helft met uitstel.

In beroep kwam de Aalternaar niet opdagen en zijn advocaat liet weten niet meer voor hem op te treden. Het hof zag daarom geen redenen om de straf te verminderen, en bevestigde ze.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen