Direct naar artikelinhoud
OverzichtOverlegcomité

Overlegcomité vanaf 9 uur bijeen over coronamaatregelen en versoepelingen: zo blijft u op de hoogte

Overlegcomité vanaf 9 uur bijeen over coronamaatregelen en versoepelingen: zo blijft u op de hoogte
Beeld BW

De verschillende regeringen zijn overtuigd: de poorten van het Rijk der Vrijheid moeten worden opengegooid. Alleen is er nog discussie over de snelheid en de schaal van de versoepelingen. Het Overlegcomité, waarin alle topministers van ons land zetelen, komt vanaf 9 uur bijeen om knopen door te hakken. We leggen uit hoe u de hele dag op de hoogte blijft via De Morgen.

Wat staat er te gebeuren?

Om 9 uur komt het Overlegcomité bijeen. Na de vergadering geven premier Alexander De Croo en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke een persconferentie. Om hoe laat die plaatsvindt, is nog niet duidelijk.

De persconferentie kunt u in deze liveblog volgen of bekijken.

Wat ligt er op tafel?

Hoe zal onze zomer eruitzien? En wanneer worden de beperkingen vanwege de coronapandemie opgeheven? Nu de vaccinatiecampagne de komende weken naar absolute topsnelheid gaat, ligt heel wat op tafel. De politiek werkt aan een breed versoepelingsplan, niet enkel voor de evenementensector.

Hoe blijf ik op de hoogte?

Alle ontwikkelingen kunt u de hele dag in onze liveblog volgen.

Download hier de app van De Morgen en krijg een melding wanneer de persconferentie van de premier begint. Geen tijd om te kijken? Krijg via onze app als eerste een bericht over de herziene maatregelen. Zo hoeft u niets te missen.

Of laat hieronder uw e-mailadres achter voor de breaking-nieuwsbrief van De Morgen en krijg een bericht in uw mailbox:

Dinsdag 11 mei 2021