Archiefbeeld. Staatssecretaris Sammy Mahdi voor Asiel en Migratie (18/11/2020)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Staatssecretaris Sammy Mahdi voor Asiel en Migratie (18/11/2020) © BELGA

Sammy Mahdi: homofobe imam heeft België verlaten

De Turkse imam die eerder dit jaar een bevel kreeg om het grondgebied te verlaten vanwege homofobe uitspraken op sociale media is uit ons land vertrokken. Dat heeft staatssecretaris Sammy Mahdi voor Asiel en Migratie vrijdag geantwoord op een vraag van parlementslid Annick Ponthier (Vlaams Belang).

5 reacties

  • Ludovic De Beuckeleer

    3 jaar geleden
    voor zulke sujet is hier geen plaats , maar waarom moet dat altijd zolang duren eer hij uitgewezen wordt? kan veel vlugger gaan .
  • Patrick Verbelen

    3 jaar geleden
    Waarom moet daar altijd eerst een vraag gesteld worden in het parlement vooraleer er op iets antwoord komt, hebben die dan nergens inzage in? Zijn daar verslagen van ?
  • JOHAN DESECK

    3 jaar geleden
    Vrije meningsuiting in België bestaat niet meer. Ik ben geen democraat maar een Theocraat. Wat God zegt is belangrijker dan wat mensen zeggen. Gods woord heeft het beste met de mens voor en is spreekt altijd de waarheid. Jammer voor degenen die dit anders zien.
  • Jonny Van den Bruel

    3 jaar geleden
    Zeer terecht. Homofobie moet even streng aangepakt worden als bij voorbeeld racisme. Zo zijn er bijv 'gekleurden' die, zeer terecht, gelijkwaardigheid eisen, maar zelf holebi's verachten. Dit mogen we nooit of nooit aanvaarden!!
  • August Leemans

    3 jaar geleden
    Een stap in de goede richting. Wie zich niet kan houden aan onze waarden en normen, waar onze ouders en voorouders decennia hebben voor gevochten, hoort hier niet thuis en verlaat deze samenleving. Hier moet een duidelijke transparantie over zijn. Verder moet deze maatschappij groeien in een leefbare en veilige wereld voor zij die zich hier voor willen inschrijven en er mee aan bouwen.