Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © Belga

Carl Devos: “De federale oppositie van N-VA rendeert onvoldoende in coronatijden”

Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl.

53 reacties

  • M Veo

    3 jaar geleden
    Als je trouw zweert aan de koning en de grondwet dan kunje moeilijk een splitsing van Belgie eisen. Het is Philippe nog altijd die de formateur en de ministers nationaal benoemd en VB en NV-A zijn hem een doorn in het oog, daarom zijn deze er nationaal niet bij. Alexander daarentegen is koningsgezind en hoeft zelfs niets bewezen te hebben om premier te worden wat hij trouwens nu ook niet doet. Daar zit de knoop. Wij zitten nu muurvast in een spagaat van nationaal en regionaal.
  • Peter Grade

    3 jaar geleden
    De heer Devos verbergt tenminste niet meer dat hij 100 % voor N‐VA rijdt.
  • Jens van den Broeck

    3 jaar geleden
    N-VA wordt dan ook de mond gesnoerd. Zelfs van het gefoefel door een Open Vld'er met keukens slagen ze er in om N-VA te beschuldigen. Media = paars-groen tot en met!
  • Carla Van Geel

    3 jaar geleden
    Alsof er geen Vlamingen zaten in de regeringen die, vergeleken met NVA, toekomstgericht werkten. De manipulatie om van ons land een apart deel te eisen waar de burgers tenslotte minder "zouden" hebben houdt de partij in leven, niets anders. Confederatie is een andere bedekte term voor splitsen en daar zijn nergens de voordelen van te zien. Wie bv. niet inziet dat NVA niets bijbracht vòòr en tijdens deze pandemie, is stekeblind. Een hoopvolle toekomst= Sereen leven in eendracht en samenwerking!
  • Eduard Van Dooren

    3 jaar geleden
    Eduard Van Dooren. Zolang er partijtjes zijn die de Vlaamse zaak verraden voor een mooie ministerpost kan de N-VA geen vuist maken. Deze vivaldi regering heeft meer vice-premiers dan ooit, voeg daar nog wat staatssecretarissen bij, zo dat elk klein, verliezend partijtje wat heeft en klaar is kees. De N-VA staat buiten spel.