Bondskanselier Angela Merkel
Volledig scherm
Bondskanselier Angela Merkel © AFP

Coronanoodrem treedt in werking in grote delen van Duitsland

In grote delen van Duitsland is zaterdag de nieuwe coronanoodrem geactiveerd. Een nieuwe federale wet schrijft voor dat die noodrem in werking treedt zodra in een district drie dagen op rij meer dan 100 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners opgetekend worden. Dat is intussen het geval voor grote steden zoals Berlijn, Keulen, Frankfurt en München, maar ook plattelandsregio's.

21 reacties

  • linda Hofkens

    3 jaar geleden
    Dat ze hier eens een voorbeeld nemen aan Duitsland aub ipv de coronahelden uit te hangen. Daar hebben ze tenminste een coronabeleid hier is dat een coronafarce.
  • monique dewaele

    3 jaar geleden
    weg met de lockdowns , ga voor slimme maatregelen en zorg dat de economie opnieuw aantrekt - de schade is enorm - vorig jaar 40 miljard tekort op de begrotingen - dit kan niet blijven duren
  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    De horeca lobby heeft het in ons landje echter voor het zeggen, deze sector gaat onze zomer verknoeien omdat ze niet tot juni kunnen wachten tot de vaccinaties ver genoeg gevorderd zullen zijn.
  • Stan Vankoo

    3 jaar geleden
    De volledige lockdown is de enige optie!
  • Tine Leut

    3 jaar geleden
    Reizen toe laten want ' het moet van Europa '. Overal strenger maar hier versoepelen, mag dat van Europa? Wanneer staat eens iemand recht die zegt stop en niet anders.