© JEFFREY GAENS

Stuivenberg: “We hebben onszelf vergeten te belonen”

In meer dan 190 minuten welgeteld één keer gescoord uit pakweg vijftien kansen. Dan wordt het natuurlijk moeilijk om je te plaatsen voor een bekerfinale. “We hebben onszelf vergeten te belonen”, zuchtte Genk-coach Albert Stuivenberg. “Na een gemiste en niet gefloten strafschop krijg je het gevoel: het mag niet zijn.”

mg

Ook bezoekend coach Yves Vanderhaeghe gaf grif toe dat KRC Genk zichzelf in de voet had geschoten. “Ik ben bijzonder fier op mijn team, ik heb ze nooit zo weten strijden. Maar als Genk zowel in Oostende als hier iets efficiënter met zijn kansen was omgesprongen, dan had ik hier met een heel ander gezicht gestaan.”

“Oostende verdiende de voorsprong na tien minuten”, opende Albert Stuivenberg. “We vonden geen antwoord op hun pressing. Maar we kwamen goed in de wedstrijd en hadden zeker na rust meer dan kansen genoeg om enkele doelpunten te maken. Op zo’n momenten moet je jezelf belonen, het is heel moeilijk te accepteren als je dat niet doet. Dit is een enorme teleurstelling. Toch moeten we uit de prestatie op zich vertrouwen putten, het ligt niet voor de hand dat je zoveel doelkansen bij mekaar voetbalt.”

Stuivenberg had weinig begrip voor het feit dat Naranjo de strafschop voor zijn rekening nam. Hij was wel niet ontevreden met diens prestatie op zich. “Hij was betrokken bij erg veel doelkansen, zowel met doelpogingen als assists. Dat is een positief teken voor een spits.”

Ook de invalbeurt van Susic, die voor het eerst onder Stuivenberg aan de bak kwam, was een opsteker. “We hadden vooraf al een plan B afgesproken. Daarin had hij een belangrijke rol. Susic is erg balvast. Hoe dichter je bij het doel van de tegenstrever speelt, hoe nuttiger hij wordt.”

Aangeboden door onze partners