Tongeren-doelman Vanhove, amper 19, zette een prachtprestatie neer ©  Serge Minten

Handbalclub Tongeren verspeelt kostbaar punt thuis tegen Visé

In poule B opende Visé de competitie een week geleden met een overtuigende zege tegen Atomix (40-28) maar de Luikenaars konden zaterdag in Tongeren de lijn niet doortrekken. Visé mocht zich zelfs gelukkig prijzen dat het in de slotminuten een eerste nederlaag kon afwenden.

Ivo Kwanten

Jean-Luc Grandjean gaf bij Tongeren doelman Arthur Vanhove een plaats in de basis. De 19-jarige keeper bedankte met een prachtprestatie. Hij liet zich in de eerste helft slechts zes keer verschalken en in de slotminuut stopte hij bij 20-20 nog een tegenaanval van Adrien Cusumano.

Foutenlast

Tongeren speelde een meer dan degelijke eerste helft. In aanval bij momenten nog wat aarzelend, maar over het defensieve compartiment alleen maar positieve kritieken. Op de 10-6-score aan de rust viel dan ook niets aan te merken. Die dominantie zette zich door in de tweede helft. Met nog tien minuten op de klok wees bij een 19-13-stand alles in de richting van een Tongerse zege. Maar de Limburgers hielden het conditioneel niet vol en ook de foutenlast speelde hen parten. Visé ging alsnog met één punt aan de haal.

“Een resultaat waar we tevreden mee zijn”, aldus voorzitter Tack van Tongeren. “Na een ronduit zwakke voorbereiding zie ik de ploeg nu groeien. Ik zie ons voor een plaats in de halve finale in aanmerking komen.”

Tongeren: Devisch 3, Geradon 3, Rodado 1, Marchal 2, F. Glesner 4, C. Glesner 3, Qerimi 4.