©  pvw

Politie Lier klist verdachten van fietsdiefstallen in Turnhout

De lokale politie van Lier heeft vrijdag in de late namiddag drie verdachten opgepakt van een inbraak eerder op de dag in Turnhout. Daar verdwenen in de loop van de namiddag twee dure koersfietsen en een dure mountainbike uit de berging van een appartement aan de De Merodelei. De eigenaar van de fietsen merkte de inbraak toen hij rond 16.30u hij thuiskwam.

In de loop van de namiddag waren drie verdachte mannen, elk met een fiets aan de hand, op de trein gestapt in Turnhout en naar Lier gespoord. Op dat moment was de politie nog niet op de hoogte van de inbraak in Turnhout. “Het drietal stapte in Lier van de trein en reed van daaruit al fietsend verder. Een alerte collega merkte de drie mannen even later op en ging over tot controle”, meldt de Lierse politie. “Omdat de mannen drie dure fietsen bij zich hadden en geen fietskledij droegen, besloot de inspecteur om de zaak verder uit te zoeken.”

Net op dat moment vernam de Lierse politie het nieuws over de diefstal van drie gelijkaardige fietsen in Turnhout. “De drie mannen uit Bergen, Sint-Lambrechts-Woluwe en Beersel werden gearresteerd. Zij zijn zaterdag voorgeleid bij de Onderzoeksrechter in Turnhout. Die heeft de drie aangehouden. Twee van hen zijn overgebracht naar de gevangenis, een derde is onder elektronisch toezicht geplaatst.” Het slachtoffer kon de drie gestolen fietsen zaterdag al opnieuw ophalen.

 Kristof Van Rompaey

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER