De zware tweede golf in India leidt al vier dagen op rij tot wereldwijde dagrecords.
Volledig scherm
De zware tweede golf in India leidt al vier dagen op rij tot wereldwijde dagrecords. © AP

Nieuw triest record van liefst 349.691 besmettingen op één dag in India, nog steeds zuurstoftekorten

India heeft vandaag 349.691 nieuwe besmettingen opgetekend, een nieuw wereldwijd record voor besmettingen op één dag. Door de pandemie staat de gezondheidszorg in India op instorten. Ziekenhuizen melden sterfgevallen door tekorten aan medische zuurstof om toe te dienen.

22 reacties

  • Rik Noppe

    3 jaar geleden
    Wij doen het niet veel beter, namelijk 39 overlijdens per dag maal 118 is 4609 om te vergelijken met India dat 118 keer meer mensen telt. Nu het juiste cijfer in India gaat wel nooit bekend zijn gezien de vele afgelegen gebieden. Zeker is dat hun immuunsysteem beter is dan het onze.
  • Nico Herbots

    3 jaar geleden
    @iedereen die met rekensommetjes wil aantonen dat onze cijfers slechter zijn: in India rapporteert men bijlange niet alle besmettingen en doden. In de talloze buitenwijken bezwijken de mensen massaal zonder dat er een dokter, een zuurstoffles of een statistiek bij te pas komt. De allerarmsten tellen nooit mee, dat is nu niet anders. Maar ze zijn er wel en ze zijn met veel. Doe die cijferst gerust x 3, dan begin je misschien in de buurt te komen van de werkelijkheid.
  • Steven Gies

    3 jaar geleden
    Is de natuur dat zijn werk doet.35 jaar geleden waren we met 4 miljard, nu 7 miljard.Dit gaat blijven tot er een evenwicht is.
  • Gil Polet

    3 jaar geleden
    De situatie daar is in India niet anders dan hier: verhoudingsgewijs zelfde aantal besmettingen nu, echter hier hebben we veel betere voorzieningen en meer kansen op overleving, Wel hebben ze daar dan wel nog de extra luchtvervuiling bij door massale openlucht crematies met houtstapels.
  • marc verschaeren

    3 jaar geleden
    Na de pest kende de aarde een geweldige heropleving , +- 50 % was bezweken . Gedaan met hongersnood en daarmee gepaard gaande nevenverschijnselen , het was een stap in de goede richting ! . De mens is niet in staat om zich te redden , of de natuur elke keer bijspringt ik betwijfel het ! .