Hilde Crevits, Vlaams minister van Werk (CD&V)
Volledig scherm
Hilde Crevits, Vlaams minister van Werk (CD&V) © Photo News

Minister Crevits over evenementen- en cultuursector: “Onmogelijk om een beslissing te nemen die nauw aansluit bij hun plan als je de cijfers bekijkt”

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) is tevreden dat de horeca op 8 mei de terrassen kan openen. Toch vraagt ze aan de mensen om hun verantwoordelijkheid op te nemen. “We vragen aan de mensen om verstandig te zijn en niet in parken of langs de straat festiviteiten te organiseren. Als de weersomstandigheden het niet toelaten, dan moet je naar huis.” Dat zegt ze vandaag in VTM Nieuws. Ook zegt de minister dat het op basis van de huidige cijfers onmogelijk is om momenteel een beslissing te nemen die nauw aansluit bij het plan van de event- en cultuursector. 

10 reacties

  • geert Verschelde

    3 jaar geleden
    Velen vragen hier om de coronamaatregelen te verstrengen. Men heet met Pasen een paaspauze ingevoerd om de cijfers gevoelig te doen zakken. Zijn de cijfers gevoelig gezakt, neen absoluut niet. Om de besmettingen niet gevoelig te laten stijgen is men gevoelig minder beginnen testen. Gezond leven en gezond eten , mondmasker en ontsmetten en vaccineren dat zijn de enige manieren waarop het virus kan afgeremd worden. En vooral per regio's, veel kleiner dan een provincie, werken.
  • Sven Stolk

    3 jaar geleden
    Als burger vraagt aan beleid om gezond verstand te gebruiken en uitgevoerd was had iedere burger zijn vaccinatie gehad. Is niet. Beleid stop met verantwoordelijkheid naar burger te duwen. Beleid heeft hun verantwoordelijkheid duidelijk gemist. Nu eisen opleggen aan burgers gaat niet meer werken. Beleid zorg voor deze zomer iedere burger totaal vaccinatie heeft. Is enige oplossing.
  • Robert Swillen

    3 jaar geleden
    Luister wat ik zeg, maar kijk niet naar mijn daden. Het enige dat ze goed kan is spreken als een waterval , maar wat ze zegt heeft geen enkele zinnige inhoud.
  • christiane vandecasteele

    3 jaar geleden
    Crevits denkt dat ze 't warm water heeft uitgevonden door te vragen ' gezond verstand gebruiken '. Hoeveel mensen doen dat ??? Geen enkele politieker kan iets zinnigs vertellen over corona. En zeker geen Crevits of Jambon ! De maatregelen VERSTRENGEN was de enige oplossing ! De toekomst zal het uitwijzen !
  • Jaak Casteleyn

    3 jaar geleden
    Die “Vlaamse” politiekers zijn één voor één de beste om uit de nek te praten. Ze weten het allemaal toch zo goed, wat zal het een zegen zijn als we er in 24 vanaf zijn.