Beeld van afgelopen zomer. Antwerpenaren zoeken verkoeling op Sint Anna-strand tijdens de hittegolf toen.
Volledig scherm
Beeld van afgelopen zomer. Antwerpenaren zoeken verkoeling op Sint Anna-strand tijdens de hittegolf toen. © Klaas De Scheirder

Bart Somers richt focus op aanpak hitte-eilanden in steden

De Vlaamse regering zet 1,2 miljoen euro opzij voor het aanpakken van hitte-eilanden in de steden. Dat maakt minister van Binnenlands bestuur Bart Somers (Open Vld) zondag bekend. Een "doordacht hittebeleid" moet de temperatuur in de steden naar beneden krijgen.

51 reacties

  • WALTER WIELANDT

    3 jaar geleden
    waarom moet hij klagen ,,,,de meeste burgers ( zijn vrienden) komen uit de warme landen en voelen zich zalig !!!Mischien hier en daar wat palmbomen plaaten ter verfrissing ?
  • Joke Weyts

    3 jaar geleden
    Wat zal resulteren in een zoveelste semi verplichtte aanpassing van immobiliën, en het bijhorende verplichtte keuringsattest, wat zal resulteren in opnieuw een stijging van de prijs en bijgevolg de nog verdere onbetaalbaarheid van immobiliën. Binnenkort krijgt een koper een klasseur vol attesten overhandigd.
  • wim CLAES

    3 jaar geleden
    Somers heeft idd in het begin heel verwezenlijkt in Mechelen( bvb de wijkteams vd groendienst/Mechelen werd veel properder) maar dat is nu wel al een tijdje aan het keren. Iedereen gaat er lopen.
  • Lode vleminckx

    3 jaar geleden
    Mechelen was vroeger een bruisende stad waar het goed leven was. Sinds overloper Somers is komen helpen is de stad zo dood als een pier en gaan de vroeger bewoners er lopen.
  • marc vermeire

    3 jaar geleden
    Oei, het wordt hem precies te warm onder de voeten. Af en toe een keer een boom laten staan kan ook hier heel veel aan doen. In een straat met bomen kan het in de zomer makkelijk 10 graden frisser zijn dan in eentje zonder bomen.