Georges-Louis Bouchez (MR).
Volledig scherm
Georges-Louis Bouchez (MR). © Photo News

Franstalige partijen willen niet weten van snellere versoepeling in Vlaanderen: “Betreurenswaardig”

De Franstalige partijen verwerpen het voorstel van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) om eventueel in Vlaanderen de coronamaatregelen sneller te versoepelen omdat de vaccinatiegraad er hoger is. Zo betreurt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez de uitspraken van Jambon en meent hij onder meer dat zulke versoepelingen tot verwarring zouden leiden. 

229 reacties

  • Karine Temmerman

    3 jaar geleden
    Versoepelingen per gewest moet kunnen...moeten Vlamingen gestraft worden omdat er in Franstalig Belgie en Brussel minder bereidheid is tot vaccineren? Denk het niet!
  • alfons schouwaerts

    3 jaar geleden
    Wie stond er vorig jaar in augustus te roepen dat prov.Antwerpen afgesloten moest worden omdat er een stijging in de cijfers was, en zij niet gingen opdraaien voor de kosten. Juist onze waalse vrienden die sindsdien koplopers zijn van besmetting en effectief een lagere vaccinatiegraad. Jambon heeft gelijk
  • Norbert Duquesnoy

    3 jaar geleden
    Gisteren aan de aankomst van LBL was goed te merken dat er nog heel wat werk is aan de ploeg van 11 miljoen die eendrachtig de coronamaatregelen opvolgen. Nog eens valt op: in België is zowat alles gecommunautariseerd.
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Ze zouden zich beter afvragen wie het eerst terug in lockdown gaat binnen enkele weken
  • Luc Cools

    3 jaar geleden
    Enkel Brussel loopt achterop