Pol Mistiaen (l) gaf toe dat hij buiten zinnen was van woede door het bedrog van z'n echtgenote Ellen (r).
Volledig scherm
PREMIUM
Pol Mistiaen (l) gaf toe dat hij buiten zinnen was van woede door het bedrog van z'n echtgenote Ellen (r). © RV

ASSISEN. Beschuldigde biecht plots motief op voor moord op Ellen (27)

Oekene/Brugge“Ik had nog nooit zo'n woede gevoeld.” Pol Mistiaen (46) nam maandagmorgen op aangeven van voorzitter Antoon Boyen onverwacht zelf het woord op zijn assisenproces in Brugge. De Oekenaar was de nacht van de moord naar eigen zeggen buiten zijn zinnen, omdat Ellen (37) opnieuw had aangegeven hem te willen verlaten. Of het een ingestudeerde zet was van de beschuldigde weet niemand. Zeker is dat Mistiaen zich nog steeds niets herinnerde over de moord zelf.

  1. Meeste huwelijken en minste scheidingen in 20 jaar tijd: ontdek hier of dat ook in Roeselare zo is

    Meeste huwelijken en minste scheidin­gen in 20 jaar tijd: ontdek hier of dat ook in Roeselare zo is

    Steeds meer Vlamingen stappen in het huwelijksbootje en steeds minder mensen verlaten dat bootje uiteindelijk ook. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Kortom: het lijkt goed te gaan met de liefde in Vlaanderen. Al is er een kanttekening. "We zitten met een onzichtbare scheidingsgolf", zegt professor familiesociologie Dimitri Mortelmans (UAntwerpen). Ontdek in dit artikel hoe stabiel de huwelijken in Roeselare zijn.
    Roeselare
  2. ASSISEN. Urenlang verhoord, maar beschuldigde blijft geheugenverlies over moord op Ellen (37) volhouden: “Ik heb de film al 1.000 keer opnieuw afgespeeld, maar herinner het me echt niet”
    PREMIUM
    Oekene/Brugge

    ASSISEN. Urenlang verhoord, maar beschuldig­de blijft geheugen­ver­lies over moord op Ellen (37) volhouden: “Ik heb de film al 1.000 keer opnieuw afgespeeld, maar herinner het me echt niet”

    Alsof het de normaalste zaak van de wereld was, vertelde Oekenaar Pol Mistiaen (46) tijdens zijn verhoor in het Brugse assisenhof over het bedrog van zijn echtgenote. Over hoe hij Ellen (37) op een dag samen met haar jeugdliefde betrapte op een parking en hij nadien haar gaan en staan controleerde. Over hoe hij haar de maanden nadien probeerde terug te winnen. Een verhaal vol details, maar over één moment herinnerde de Oekenaar zich niets meer: de moord zelf. “Die vraag houdt me zelf ook nog elke dag bezig als ik in de spiegel kijk”, vertelde hij.