Vlaams Parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA) op haar voorzittersstoel in de Koepelzaal
Volledig scherm
Vlaams Parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA) op haar voorzittersstoel in de Koepelzaal © Photo News

Vlaams Parlement wil controlearts sturen naar Sihame El Kaouakibi en vraagt juridisch advies: “Ik wil niet dat ze naar de arbeidsrechtbank kan stappen”

Het Vlaams Parlement laat onderzoeken of het kan optreden tegen Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi. Die is al meer dan een half jaar ziek, maar ontvangt nog elke maand zowat haar volledige loon. Het parlement bekijkt nu of het een controlearts kan sturen. “Maar daarvoor wil ik eerst een onderbouwd juridisch advies”, aldus Vlaams Parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA). “We mogen geen fouten maken, waardoor El Kaouakibi naar de arbeidsrechtbank zou kunnen stappen.”

263 reacties

  • Willy van craen

    3 jaar geleden
    Ze zullen er voor zorgen dat hun "zakgeld " gewaarborgd blijft. Dus die vrouw word verder uitbetaald en later nog een afscheidspremie. Dat is politiek.
  • phil smedts

    3 jaar geleden
    En hebben ze na een maand al de tijd gevonden om het arbeidsreglement van het parlement eens te lezen, of is het allemaal maar populistische praat.
  • Marc Kloeck

    3 jaar geleden
    Daar ze worden wakker Di bende zakkenvullers
  • alex vandenwyngaert

    3 jaar geleden
    Het is het parket op vraag vd onderzoeksrechter die een vraag tot onschendbaarheid moet richten. Ze zouden ook klacht moeten neer leggen voor belangenvermenging..broer en zus betaald zonder iers te doen
  • Dirk Dieleman

    3 jaar geleden
    Dit is een heksenjacht geworden, een politieke moord uit angst voor de volgende verkiezingen!