Stad Antwerpen zet de samenwerking met Let’s Go Urban van Sihame El Kaouakibi stop

Bron: BELGA

De stad Antwerpen heeft beslist om de samenwerking met Let’s Go Urban, het dansproject van Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi, stop te zetten. Dat is maandagnamiddag beslist door het college van burgemeester en schepenen.

De huidige afsprakennota’s worden met onmiddellijke ingang beëindigd en de erkenning van de vzw als professionele jeugdwerkpartner wordt ingetrokken, zegt de stad. Dat betekent ook dat het schepencollege geen geld meer wil geven aan het project. En dat de lonen ook niet meer betaald kunnen worden.

Het college besliste ook om zich burgerlijke partij te stellen in het strafrechtelijk onderzoek.

De audit van de stad vorige week was dan ook vernietigend voor LGU. Die toonde aan dat er op een totaal van ruim 3,3 miljoen euro aan investeringstoelagen voor het Urban Center - het gebouw van LGU - 257.996 euro aan facturen voor de nieuwbouw en renovatie dubieus zijn. Een bijkomend bedrag van 115.531 euro wordt nog verder onderzocht. Ook de uitgave van 120.251 euro van de werkingstoelagen zouden onvoldoende gestaafd zijn.

LEES OOK. Antwerpen betaalde bijna opnieuw keuken voor Let’s Go Urban van Sihame El Kaouakibi: “Gaat er dan bij niemand een belletje rinkelen?” (+)

LEES OOK. Bart De Wever gaf El Kaouakibi in alle discretie 1,2 miljoen euro (+)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen