Von der Leyen haalt in Europees Parlement uit over ‘sofagate’, Michel biedt excuses aan

EU - TURKIJEEuropees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen ziet “geen enkele rechtvaardiging” voor de manier waarop ze onlangs bij een bezoek aan de Turkse president Reccep Erdogan werd behandeld. “Ik voelde me gekwetst en alleen”, zei de Duitse in het Europees parlement over de rel in Ankara die als ‘sofagate’ bekend is geworden. 

56 reacties

  • Marc Hayen

    3 jaar geleden
    Michel nam ook plaats eer de oudere gastheer ging zitten, opvoeding je hebt het of je hebt het niet.
  • Gert Martens

    3 jaar geleden
    De rechten van vrouwen zullen er met de immigratiepolitiek van de EU niet op vooruit gaan, vrees ik. Dat zien we aan het stemgedrag van Turken in België bij Turkse verkiezingen: 70 procent van degene die in België wonen stemt blijkbaar op Erdogan. Dat belooft ook als Turkije lid van de EU zou worden.
  • FRANK WILLEMS

    3 jaar geleden
    Gelijke rechten toch ...of telt dit niet voor Madame ?
  • Benny De Keyzer

    3 jaar geleden
    Lopen de onderhandelingen voor de toetreding van Turkije tot de EU nog steeds? Zo ja, dan moet Von der Leyen stoppen met zo'n spel te maken van dat stoelen incident. Stop die toetreding onderhandelingen, als de rest is gezever.
  • willem merken

    3 jaar geleden
    Ik zou het ostentatief afgestapt zijn en beide "heren" laten zitten en onmiddelijk Turkije verlaten hebben. Michelleke moest zijn plan maar trekken om terug thuis te geraken.