Zonnekloppen en pootjebaden op een Grieks eiland: vanaf volgende maand zal het weer kunnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Zonnekloppen en pootjebaden op een Grieks eiland: vanaf volgende maand zal het weer kunnen. © Benoit De Freine

Is het een goed idee om nu al te boeken? En zijn er koopjes te doen? “De Engelsen zijn onze kamers nu aan het inpikken”

Gaan of niet? Veel huishoudens hebben de knoop over de zomervakantie nog niet doorgehakt. Maar wie droomt van een hotelvakantie deze zomer kan die beter nu boeken.  Experts: “Onze regering en virologen hebben een sfeer gecreëerd waarin mensen niet durven boeken. Maar intussen zijn Britten en de Duitsers volop aan het reserveren.” En: naarmate de vaccinaties opschieten, zal er een golf van boekingen komen. Zijn de vakantiehuisjes even gegeerd? Of zijn er ook koopjes te doen?

27 reacties

  • José Lippens

    3 jaar geleden
    Onze politiekers houden de vaccinatiepas in de onzekerheid, dus ook het boeken. In Duitsland telt de pas na vaccinatie en moeten ze niet wachten op iedereen.
  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Je moet maar gek zijn om met deze cijfers vlug een vakantie te gaan boeken waar je op overvolle stranden tussen buitenlanders gaat liggen. Als de meerderheid gevaccineerd is zie ik daar geen probleem in maar veel landen halen de 10 of 20% nog niet eens. Laat die Engelsen maar inpikken, ze boeken in veel gevallen hun eigen graf.
  • Pieter De Ruyter

    3 jaar geleden
    Ik heb vakantie vanaf 11 september,ik hoop tegen dan toch mijn vaccinaties te hebben.
  • Fidji Peeters

    3 jaar geleden
    Ik heb de vorige geplande reis van 2020reeds omgeboekt in december. M’n reisgenoten zijn gevaccineerd tegen de zomer. Waarom zou ik twijfelen?
  • Bart Dekort

    3 jaar geleden
    Zelfs als het om leven en dood gaat in de ziekenhuizen vindt men het blijkbaar belangrijker de mensen te laten speculeren ipv voor de zekerheid te kiezen en alternatieven te zoeken. Misschien kan men een goed boek lezen waarmee men tot inzichten komt, en ipv vakantieverhaaltjes te vertellen kan men op hoog niveau over je leeservaringen praten. Voor expert genoemd te worden moet men duidelijk niet over de nodige intelligentie te beschikken.