Leuven Centraal
Volledig scherm
Leuven Centraal © Vertommen

Gedetineerde (48) dood aangetroffen in cel

LeuvenIn gevangenis Leuven-Centraal is maandagochtend een 48-jarige gedetineerde dood aangetroffen in zijn cel. Dat bevestigen het Gevangeniswezen en het parket van Leuven.

  1. De onstuitbare opmars van alcoholvrij bier: “Vroeger was je een loser als je een ‘groene’ Stella dronk. Nu is het omgekeerde waar”
    PREMIUM

    De onstuitba­re opmars van alcohol­vrij bier: “Vroeger was je een loser als je een ‘groene’ Stella dronk. Nu is het omgekeerde waar”

    “Een aantal jaar geleden verkochten we nog geen tien alcoholvrije biervarianten. Nu zijn dat er een vijftigtal.” Weinig succesverhalen spreken zo tot de verbeelding als dat van alcoholvrij bier. Waar voor het ‘nulprocent-gerstenat’ luttele jaren geleden nog alom de neus werd opgehaald, kondigde hoofdsponsor AB InBev deze week zijn Corona Cero aan als vlaggenschip van de Olympische Spelen in Parijs, én rapporteerde de bierreus een toegenomen verkoop van bijna een kwart in twee jaar tijd. Maar maakt de NA-variant ook een kans in bierhoofdstad Leuven? Op zoek naar het antwoord. “De huidige generatie gaat heel anders om met alcoholconsumptie.”
    Leuven
  2. Leuven herdenkt de gouden jaren van betreurde Jean-Marie Aerts (72): “Iedereen zat hier en er gebeurde hier  van alles”
    PREMIUM

    Leuven herdenkt de gouden jaren van betreurde Jean-Ma­rie Aerts (72): “Iedereen zat hier en er gebeurde hier van alles”

    Droefenis alom want afgelopen zondag overleed gitarist en producer Jean-Marie Aerts (72) na een lange en moedige strijd tegen kanker. Het slechte nieuws dat zijn echtgenote noodgedwongen moest delen met de wereld kwam extra hard binnen in Leuven waar Jean-Marie geschiedenis schreef met T.C. Matic in de Vossenweg in Kessel-Lo maar ook als producer. “Zo goed dat we in oktober nog zijn carrière konden vieren in Het Depot”, aldus Mike Naert.
    Leuven