Ondanks dreiging code zwart gaan versoepelingen in Nederland door: “Wacht nog een week”

In Nederland waarschuwen verschillende ziekenhuisexperts voor de eerste versoepelingen die vanaf morgen ingaan. Dan mogen winkels weer meer mensen ontvangen en terrassen weer open tot 18 uur. “Ik zou niet versoepelen, zo met de finish in zicht, ik zou het niet doen”, zei Diederik Gommers van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC).

68 reacties

  • Erwin Fiers

    3 jaar geleden
    3 maanden harde lockdown ( praktisch alles) en grenzen dicht .Aan de café's en contactberoepen ligt het niet.Trouwens,na zes maanden lockdown mogen de mensen wel eens op terras zitten zeker?
  • Jozef Van Mellaert

    3 jaar geleden
    Na een jaar covid is het duidelijk dat de maatregelen niets uithalen, zelfs met al dat masker en handen gedoe. NL heeft een bevolking van 17 milj. en er zijn ongeveer 1000 personen opgenomen dit is 1 op 17.000. We krijgen een overvloed van cijfers over corona. Maar vindt bijna geen cijfers over de gevolgen van al de corona maatregelen. Over die ramp steekt men de kop in het zand.
  • Johan Plasschaert

    3 jaar geleden
    De maatregelen helpen inderdaad niet omdat ze niet gevolgd worden ,de politiekers weten dat ook,wie wat waar corona,overal zichtbaar,een lockdown was het enige dat kon helpen.......maar Belgie is een kampioen in zo lang mogelijk rond de pot draaien!!!!!!!!!!!
  • jef wouters

    3 jaar geleden
    die covit zal niet verdwijnen tot de overbevolking weg is dat is de wraak van de natuur
  • Ludo Van Damme

    3 jaar geleden
    Wie versoepelt is de sympathieke, dat is ook bij ons het geval. Dat de ziekenhuizen hiervoor moeten opdraaien, dan nemen de politici-populisten er met de glimlach bij.