Reisadvies naar VS opnieuw aangepast

© BELGA

Het reisadvies vanuit ons land naar de Verenigde Staten is opnieuw aangepast voor mensen met een dubbele nationaliteit. Wie uit een van de zeven moslimlanden komt die door president Trump een reisverbod werden opgelegd, krijgt een uitzondering als hij of zij een tweede nationaliteit heeft. Dat meldt Knack woensdag.

gjs

Buitenlandse Zaken had het reisadvies naar de VS dinsdag nog veranderd. Het raadde mensen met een dubbele nationaliteit, waarvan één de Belgische is en de andere een van de landen die Trump een inreisverbod heeft opgelegd, aan om eerst contact op te nemen met de Amerikaanse ambassade voor hun reis.

Het reisadvies werd dinsdagavond al opnieuw aangepast, meldt persverantwoordelijke Didier Vanderhasselt van Buitenlandse Zaken aan Knack. “Via diplomatieke wegen hebben we uitleg gevraagd over het lot van Belgische burgers met een dubbele nationaliteit. Pas dinsdagavond kwam er duidelijkheid, want zelfs in Amerika wisten ze het antwoord niet.”

Het verlossende nieuws voor mensen met een dubbele nationaliteit houdt in dat de VS een uitzondering maakt voor wie een tweede nationaliteit heeft. Voor wie slechts één nationaliteit heeft - de Iraakse, Iraanse, Somalische, Libische, Syrische, Soedanese of Jemenitische - blijft het reisverbod richting VS wel gelden. Zelfs diegenen onder hen die een visum of vluchtingenstatuut hebben.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen