Deze sectoren zijn het meest gevoelig voor verspreiding coronavirus

Professor Lode Godderis geeft tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum meer info over het onderzoek naar de besmetting van Covid-19 in verschillende sectoren. “Sommige sectoren zijn gevoeliger voor besmetting voor Covid-19 door bepaalde factoren”, luidt het. Dat is onder meer het geval bij in het onderwijs, de schoonmaaksector, de voedingsmiddelenindustrie en niet-medische contactberoepen. 

41 reacties

  • Marianne Fritz

    3 jaar geleden
    Zeg gewoon dat je het niet weet. In oktober was het de horeca. Niet dus, want die zijn al meer dan 6 maand dicht. Ze gissen ook alleen maar. Vandaag is het in sector A en morgen in sector B. Maar het zijn vooral de scholen niet.
  • Luc Cools

    3 jaar geleden
    Samengevat: iedereen die niet in quarantaine zit.
  • Walter Bar

    3 jaar geleden
    De werkende bevolking inderdaad. Thuiswerkers werken uiteraard ook, maar toch veel minder risico. Misschien ook eens in de pers dat de zelftesten in het onderwijs pas halfweg mei tot eind mei komen...
  • Polutnik Ronald

    3 jaar geleden
    Ben Weyts Jambon en Corner Rousseau hebben de meeste corona doden op hun rekening , dit door steeds maar versoepelingen op te roepen en de scholen niet te sluiten .
  • Gunter Verleyen

    3 jaar geleden
    Euh, excuseer, ik woon in Zwitserland een land met 8,7 miljoen inwoners, centrumsteden als Zurich, Basel, Bern, Geneve, Lausanne, sinds eerste lockdown; scholen zijn open, contactberoepen open, winkels open. Resultaat gemiddeld 6!!overlijdens per dag, gemiddeld 320 nieuwe gevallen per dag, toch héél andere cijfers ondanks géén maatregelen a la Belgique