Logeren bij Lowie en Viv: ‘Thuis’-acteurs openen B&B

‘Thuis’-acteurs Mathias Vergels (29) en Lynn Van den Broeck (28) openen een eigen B&B. Het ouderlijke huis van Mathias in Sint-Genesius-Rode wordt de uitvalbasis van l’Atelier. “25 jaar lang was het de bakkerij van mijn vader en ik heb er mijn eerste stapjes in de muziekwereld gezet. Die twee verhalen gaan we nu combineren”, vertelt Mathias tijdens een interview met Story.

Van de relatieproblemen die Lowie en Viv in de serie Thuis hebben, valt er bij de acteurs die de personages vertolken niets op te merken. Mathias en Lynn zijn een jaar en twee maanden een koppel en nemen samen een grote stap: hun eigen zaak. De oude bakkerij van Mathias’ vader toveren ze nu om in een B&B.

“Ik ben verknocht aan dit huis, maar mijn hart brak om de gelijkvloers te zien verloederen”, zei Mathias. Lynn zag meteen potentieel in het huis. Eerst dacht ze om er een restaurant te openen, maar dat valt moeilijk te combineren met hun werk als acteur. Toen kwam het idee van een B&B.

Tijdens de week blijven de twee dus te zien in Thuis, maar in het weekend kan je vanaf augustus bij hen een ‘wellnesskamer’ boeken. Ideaal om te ontspannen, volgens Lynn. Maar eerst moet het koppel nog enkele maanden renoveren en ook daarvoor hebben ze plannen. “We willen om de twee weken een vlog delen over de vooruitgang: een exclusieve blik achter de schermen”, zegt Lynn. Een docureeks à la Château Planckaert zag Mathias ook wel zitten.

Relatietest

De verbouwingen zijn alleszins de ultieme relatietest voor het jonge koppel, maar ze zijn er gerust in. “Mathias en ik remmen mekaar niet af, maar moedigen elkaar net aan”, zegt Lynn. Volgens Mathias maakt het hen zelfs sterker als koppel.

Hun avonturen kan je binnenkort volgen op het Instagram- en Facebookprofiel van de acteurs. En wie weet krijg jij deze zomer wel een persoonlijke rondleiding van Mathias in zijn geboortestreek.

(mdwh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER