Op 1 mei staat een nieuwe editie gepland van ‘La Boum’. De vorige editie van dat ‘festival’ in het Ter Kamerenbos, op 1 april, liep volledig uit de hand.
Volledig scherm
Op 1 mei staat een nieuwe editie gepland van ‘La Boum’. De vorige editie van dat ‘festival’ in het Ter Kamerenbos, op 1 april, liep volledig uit de hand. © EPA

Politie heeft Facebook tevergeefs gevraagd aankondigingen voor ‘La Boum 2' te verwijderen, woordvoerder van collectief vrijgelaten na verhoor

De politiediensten hebben contact met Facebook opgenomen om te weten hoe de aankondigingen van ‘La Boum 2', het niet toegelaten evenement in het Ter Kamerenbos op 1 mei, konden verwijderd worden. Dat heeft Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) dinsdag verklaard. Volgens Facebook kan dat enkel op vraag van het parket, voegde hij eraan toe. Het Brusselse parket meldt in een kort statement over La Boum 2 dat een woordvoerder van L’Abîme, het collectief achter het geplande feest, vandaag is ondervraagd door de Brusselse lokale politie, en na dat verhoor is vrijgelaten. 

138 reacties

  • Harry Anthoni

    3 jaar geleden
    Het wordt tijd dat er een goed alternatief komt voor faceboek. Dan voelen die dat vooral in hun portemonnee. Die top voelt zich gewoon onaantastbaar. Als ge een foto van zwarte piet post wordt ge geblokkeerd maar oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid, dat kan. Hopelijk treed de politie nu hard op. We zijn er bijna dus nog geen tijd voor zo'n baldadigheden.
  • Steven Nevets

    3 jaar geleden
    Van Ranst was toch duidelijk? In openlucht is de kans nihil. Laat de mensen buiten. Nu!
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Sluit gewoon het park af op die dag. Probleem opgelost.
  • Peter Janssens

    3 jaar geleden
    Tijd om facebook te verbieden in Europa !
  • Ally Janson

    3 jaar geleden
    Jack Vanderveen, gehoord van COVID en dat mensen daar aan dood gaan? Zo een samenkomst is bedreigend voor de gezondheid van anderen en er zijn gewonden gevallen. Dus niet zo slim.