Ellen D'Hooghe werd anderhalf jaar geleden om het leven gebracht in haar woning in Oekene. (archiefbeeld)
Volledig scherm
PREMIUM
Ellen D'Hooghe werd anderhalf jaar geleden om het leven gebracht in haar woning in Oekene. (archiefbeeld) © Joke Couvreur

ASSISEN. “Hij vindt dat papa zijn straf verdient. Hoe langer, hoe beter”: zus van Ellen (37) nam 12-jarige neefje in huis na moord op zijn moeder

Oekene/Brugge“R. voelt zich gelukkig in ons gezin en ziet mijn vier zonen als zijn broers.” Nele D’Hooghe (42) nam anderhalf jaar geleden de 12-jarige zoon van haar zus Ellen (37) in huis na de moord op zijn moeder. De vrouw kwam gisteren getuigen hoe het kind van 12 omgaat met de vreselijke feiten. De zwaarste klappen kreeg beschuldigde Pol Mistiaen (46) gisteren uit onverwachte hoek: zijn vader, die weinig goede woorden overhad voor zijn eigen zoon.

  1. Sollicitatietests: hoe beslissend zijn de resultaten? En hoe blink je hierin uit? “Dit zijn de grootste tips die we kunnen meegeven”
    Jobat

    Sollicita­tie­tests: hoe beslissend zijn de resultaten? En hoe blink je hierin uit? “Dit zijn de grootste tips die we kunnen meegeven”

    Haak jij al af bij de gedachte dat je een persoonlijkheidsvragenlijst of cognitieve test zal moeten afleggen voor een sollicitatie? Je bent niet de enige. Toch brengen selectietesten voor jou vooral voordelen met zich mee op lange termijn. Twee experts van het hr-consultancybedrijf Hudson leggen Jobat.be uit wat je scores voor jou kunnen betekenen, en geven tips om de vragenlijsten tot een goed einde te brengen.
  2. ASSISEN. Urenlang verhoord, maar beschuldigde blijft geheugenverlies over moord op Ellen (37) volhouden: “Ik heb de film al 1.000 keer opnieuw afgespeeld, maar herinner het me echt niet”
    PREMIUM
    Oekene/Brugge

    ASSISEN. Urenlang verhoord, maar beschuldig­de blijft geheugen­ver­lies over moord op Ellen (37) volhouden: “Ik heb de film al 1.000 keer opnieuw afgespeeld, maar herinner het me echt niet”

    Alsof het de normaalste zaak van de wereld was, vertelde Oekenaar Pol Mistiaen (46) tijdens zijn verhoor in het Brugse assisenhof over het bedrog van zijn echtgenote. Over hoe hij Ellen (37) op een dag samen met haar jeugdliefde betrapte op een parking en hij nadien haar gaan en staan controleerde. Over hoe hij haar de maanden nadien probeerde terug te winnen. Een verhaal vol details, maar over één moment herinnerde de Oekenaar zich niets meer: de moord zelf. “Die vraag houdt me zelf ook nog elke dag bezig als ik in de spiegel kijk”, vertelde hij.